Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, “İş yerinde boykot var. Sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemek haktır” pankartı açıldı.

Açıklamaya Geniş Katılım

Açıklamaya, Amed Tabip Odası üyeleri de destek verdi. Sık sık “Sermayeye kurban olmayacağız” ve “Sağlık haktır, satılamaz” sloganları atıldı. "Ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir, anadilde sağlık" yazılı önlüklerin giyildiği eylemde, SES Amed Şubesi Kadın Sekreteri İlknur Ayık açıklamalarda bulundu.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

Zehirlenme Olayı ve Sonrası

Ayık, sağlıklı, hijyenik ve ulaşılabilir yemek talepleri için defalarca eylem yaptıklarını ancak yemeklerin düzelmesi yerine daha kötü hale geldiğini belirtti. "Yemeklerin bizleri hasta etmesin yeter" diyen Ayık, 17 Temmuz'da Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde 2 bin kişiye dağıtılan öğlen yemeğinden 700 kişinin zehirlendiğini ve 2 kişinin yoğun bakımda tedavi altına alındığını hatırlattı. Zehirlenmenin tifo bakterisinden kaynaklandığını vurgulayan Ayık, üniversite idarecilerinin bu durumu araştırması ve sonuçları kamuoyuna açıklaması gerektiğini ancak 14 gündür bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Hukuki Süreç

Ayık, Amed Barosu'na suç duyurusunda bulunduklarını ve olayın soruşturulması için gerekli girişimlerde bulunulmasını talep ettiklerini belirtti. Zehirlenen çalışanların hukuki süreçlerini takip edeceklerini vurguladı. Zehirlenmenin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen yemek sorunlarında gözle görülür bir düzelme olmadığını dile getiren Ayık, "Hastane yönetimi de bir açıklama yapmadı, yapamadı. Üniversite hastanesi özerk yapısı gereği yemek hizmetlerini kendi imkânlarıyla yapması gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsa boykota devam edeceğiz," dedi.

SES Amed Şubesi, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemek hizmeti sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Bu taleplerin yerine getirilmemesi halinde boykotun süreceği ve hukuki yollardan haklarını aramaya devam edecekleri vurgulandı.