TÜRK-İŞ, adaletli bir vergi sistemi için mevcut vergi düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vergi Adaletsizliğine Karşı Çözüm Önerileri

Raporda, düşük ve orta gelir gruplarının yıllar içinde daha yüksek vergi oranlarına tabi olduğuna dikkat çekilerek, özellikle ücretli çalışanların vergi eşitsizliği yaşadığı belirtildi. TÜRK-İŞ, asgari ücretten alınan verginin istisna edilmesine rağmen kümülatif vergi matrahına dahil edilmesi nedeniyle asgari ücretin hemen üzerindeki çalışanların da kısa sürede yüksek vergi dilimlerine geçtiğini ifade etti.

“Vergi Tarifesi Yeniden Değerleme Oranında Artırılmalı”

TÜRK-İŞ raporunda, daha adil bir vergi sistemine ulaşmak için şu talepler sıralandı:

- Vergi Dilimlerinin Güncellenmesi: Vergi tarifesi yeniden değerleme oranında güncellenmeli ve her yıl aynı oranda artış sağlanmalı.

Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor? Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor?

- Vergi Dilimi Limitleri: Vergi dilimleri, asgari ücretin belirli katlarına göre yeniden belirlenmeli; birinci dilim asgari ücretin 14 katı, ikinci dilim 24 katı, üçüncü dilim 53 katı, dördüncü dilim ise 250 katından az olmamalı.

Rapor Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'e Sunuldu

TÜRK-İŞ, hazırladığı bu raporu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grubu bulunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerine ileterek, çalışanların gelirlerine göre adil bir vergileme sisteminin sağlanması için destek bekliyor.