47 zanlıdan 22’sinin tutuklandığı soruşturmada, çeteye karıştığı belirtilen 10 özel hastane kapatıldı. Ancak, bu hastanelerde çalışan ve olayla hiçbir ilgisi olmayan 3 bini aşkın sağlık çalışanı da işsiz kaldı.

“Mağduriyetin Önüne Geçilmelidir”

Yaşanan skandal sonrası kapatılan hastanelerdeki masum sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten sağlık meslek örgütleri, hastanelerin kamulaştırılması çağrısında bulundu. Devrimci Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Demir, kapatılan hastanelerde çalışan en az 3 bin 128 kişinin mağdur olduğunu belirtti. “Bu hastanelerin kamulaştırılarak, işsiz kalan çalışanların kamu eliyle istihdam edilmesi gerekmektedir,” diyen Demir, sağlık emekçilerinin hak kaybı yaşamaması gerektiğini vurguladı.

Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor? Sağlık-Sen’den Müdahale: ADSM'de Hastalar Özele mi Yönlendiriliyor?

 “Özel Hastanelerde Sendikasız Çalıştırma Sektörü Tehdit Ediyor”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, kapatılan hastanelerdeki en az 469 hekimin de işsiz kaldığını belirtti. Küçükosmanoğlu, bu iş yerlerinin sendikasız ve örgütsüz bir çalışma ortamı yaratarak emekçilere büyük zarar verdiğini ifade etti. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Adem Sarıçoban ise, bu hastanelerde sağlık çalışanlarının güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırıldığını, taşeronlaştırmanın yaygın bir sorun olduğunu söyledi.

Sağlık Emekçileri İçin Kamulaştırma Talebi

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı çıkan sağlık emekçileri, yenidoğan skandalıyla iş birliği nedeniyle kapatılan hastanelerin kamulaştırılmasını ve burada görev yapan sağlık emekçilerinin kamu güvencesine kavuşturulmasını talep ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Eş Başkanı Fadime Kavak Sevim, yaşanan olayda suçu olmayan sağlık çalışanlarının işsiz kalmasını eleştirerek, kamulaştırma ile çalışanların istihdamının güvence altına alınmasını istedi.