Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na bu eksikliğin nedenlerini soran Coşar, bölgeye bir an önce gerekli sağlık hizmetlerinin kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Turizm Cenneti Bölgelerde Sağlık Hizmetleri Eksik

Coşar, "Antalya'nın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Kemer ilçemizin Ulupınar mahallesinde bulunan Çıralı'da 30 bin yatak kapasiteli turistik tesisler vardır. 1074 vatandaşımız yaz kış yaşamlarını Çıralı'da sürdürmektedir. Hafta sonu tatilcilerin gelmesiyle nüfus 15 bine, tüm tatilcilerle birlikte 30 bine çıkmaktadır," dedi. Olimpos Antik Kenti'ne gelen turistlerle birlikte bölge nüfusunun 50 bine dayandığını belirten Coşar, Çıralı'da Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Çağrı Merkezi İstasyonu bulunmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı'ndan Gaziler Günü'nde Anlamlı Ziyaret! Sağlık Bakanı'ndan Gaziler Günü'nde Anlamlı Ziyaret!

Sağlık Hizmetlerinde Yetersizlik

Bölgeye en yakın sağlık kuruluşunun 17 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Coşar, "Yeterli ve hızlı sağlık hizmeti alamadıklarından dolayı bölgede yaşayan ve tatile gelen halkımız sıkıntılar yaşamaktadır. Nüfusu bu kadar yoğun olan bir bölgede Aile Sağlığı Merkezinin ve 112 Acil Çağrı Merkezinin hayata geçirilmesi son derece önemlidir," dedi. Acil durumlarda müdahale süresinin uzadığını, boğulma vakaları ve diğer acil sağlık sorunlarında ambulansların ulaşmasının uzun sürdüğünü ve insan hayatının riske girdiğini vurguladı.

Sağlık Bakanına Sorular

Coşar, Sağlık Bakanına verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

- "Bölge halkının Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Çağrı Merkezi talepleri konusunda bugüne kadar neden somut bir adım atılmamıştır?

- 2023 ve 2024 yıllarında Bakanlığınızın ilgili birimleri kaç acil vaka durumuna ulaşmıştır? Zamanında müdahale edilemediği için yaşanan can kaybı var mıdır? Buna ilişkin veriler nedir?

- Bölge halkının Anayasal bir hak olan sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engelleyen bu eksiklik ne zaman giderilecektir?

- Çıralı ve Olimpos bölgesinin turizm potansiyelinin yüksek olması ve her yıl binlerce turisti ağırlaması nedeniyle sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinin önem taşıdığı görülmektedir. Bakanlığınız bu hizmetlerin verilmesi için gerekli sağlık birimlerinin kurulması konusunda neden duyarsız kalmaktadır? Bu bölge halkını cezalandırmak anlamına gelmez mi?

- Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Çağrı Merkezi bulunmayan Çıralı ve Olimpos bölgesi ve diğer turizm bölgelerinde de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi gerekliliği Bakanlığınız için ne kadar önemlidir?"