Sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin yıllardır süregelen kreş sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren Sağlık-Sen, Türkiye genelinde kreş açma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Şanlıurfa’da açılan Sağlık-Sen Kreş'in ardından, ikinci kreş Isparta’da hizmete girdi. Isparta Şehir Hastanesi karşısında bulunan 86 çocuk kapasiteli kreş, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim veriyor ve çocukların yeteneklerini geliştirecek atölye çalışmaları sunuyor.

Kreş Hizmeti Ücretsiz ve Kar Amacı Gütmüyor

Hiçbir kâr amacı gütmeden, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin çocuklarına hizmet veren Sağlık-Sen Kreş, diğer illerde de açılmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hizmet odaklı ve üyelere dokunan sendikacılık diyerek yolbaşcılığımızı yapan Merhum Mehmet Akif İnan Ağabeyin izinden hizmetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Sağlık-Sen Kreşimizin ikincisini Isparta’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Başta Isparta Şube Başkanımız Mahmut Ağun olmak üzere, emek veren, çaba gösteren tüm yol arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim. Göz nuru evlatlarımız için daha yapacak çok işimiz var”

dedi.

Basşakn Doğan

Sağlık-Sen Kreş'in Hedefleri ve Eğitim Politikası

Sağlık-Sen TV’ye konuşan Isparta Şube Başkanı Mahmut Ağun ise,

Sağlık-Sen’den Tıp Fakültesi Öğrencilerine Destek Sağlık-Sen’den Tıp Fakültesi Öğrencilerine Destek

“Hiçbir kâr amacı gütmeden üyeye hizmet anlayışıyla Sağlık-Sen Kreş’imizi Isparta’da açtık. 86 öğrenci kapasitesine sahibiz. Kreş bünyesinde çocukların gelişimsel ve zihinsel yeteneklerinden ziyade topluma sağlam bir birey kazandırma politikası izliyoruz. Her işimizi bilimsel dayanaklı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın çocukları bize emanet. Kendi çocuklarımız gibi yetiştirmek için gayret ediyoruz. Şu an Isparta piyasasına göre 4 bin TL daha uyguna hizmet veriyoruz. Çünkü kesinlikle kâr amacı gütmüyoruz. Sağlık-Sen olarak her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanındayız”

ifadelerini kullandı.

Bu önemli adım, Sağlık-Sen’in üyelerine yönelik sosyal projelerdeki kararlılığını ve hizmet odaklı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyuyor. Sağlık-Sen Kreşlerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.