Memişoğlu, Aile Hekimliğiyle ilgili mevzuatsal bir düzenlemenin tamamlandığını ve şu anda onay ve inceleme aşamasında olduğunu belirtti. Bu düzenlemenin aile hekimlerine önemli avantajlar sağlayacağını söyleyen Bakan, "Hekimliğini hakkıyla yapan arkadaşlarımız çok avantajlar elde edecekler" ifadelerini kullandı.

Özel Hastanelerin Denetlenmesi Gündemde

Sağlık sistemine dair reformlar ve düzenlemelerle ilgili önemli mesajlar veren Bakan Memişoğlu, özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerini başka şirketlere kiralamasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Bu konunun, özel hastanelerin genel çalışma usulleri ve denetim yöntemlerinin yoğun bir şekilde gündemlerinde olacağını belirten Memişoğlu, sağlık sektöründe yeniden bir yapılanma sürecine girdiklerini ve bu dönüşümü gerçekleştirmek için kararlı olduklarını ifade etti. "Sağlıkta revizyona gidiyoruz ve Türkiye'nin sağlık sistemini lokomotif sektör haline getirmeye kararlıyız" dedi.

MHRS Randevu Problemleri İçin Çalışmalar Yapılacak

Bakan Memişoğlu, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değindi. Göz, cildiye ve plastik cerrahi gibi branşlarda yaşanan randevu sorunlarının farkında olduklarını belirten Memişoğlu, bu alanda sayısal artışlar sağlamak ve sorunları çözmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca özel sektördeki sağlık çalışanlarını da bu sisteme entegre etmeye yönelik adımlar atılacağını ifade etti.

Yenidoğan Yoğun Bakımlara Yapay Zeka Destekli Denetim Geliyor! Yenidoğan Yoğun Bakımlara Yapay Zeka Destekli Denetim Geliyor!

İlaç Fiyatlandırma Modelinde Değişiklik Gündemde

İlaç tedarikinde yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Bakan Memişoğlu, ilaç fiyatlandırma modeliyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda yakın zamanda kamuoyuna yeni bir düzenlemenin duyurulacağını söyledi. Hem Çalışma Bakanlığı, hem Maliye Bakanlığı, hem de Sağlık Bakanlığı olarak ilaç fiyatlandırma ve tasarruf konularında ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Yenidoğan Çetesi Soruşturması

Bakan Memişoğlu, Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında kapatılan hastanelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Fotoğrafının bir hastanenin başhekimiyle bulunmasıyla ilgili olarak, ilgili kişinin ortaokul ve lise arkadaşı olduğunu ancak herhangi bir bilgi sızmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Çeteyle bağlantılı hastanelerin kapatıldığını belirten Memişoğlu, "Gereklilik varsa kim olursa olsun, gerekeni yaparız" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Atamalar

Sağlık personeli atamalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Memişoğlu, 2025 yılında yeni atama kadrolarının ilan edileceğini ve ihtiyaç olan bölgelere atama yapılacağını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirten Memişoğlu, sağlık sektörünün gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.