Türkiye’nin gündemine oturan skandalda, 10 bebeğin ölümüyle ilgili çarpıcı suçlamalar yer aldı.

SGK’ya Haksız Kazanç ve Bebek Ölümleri Üzerinden Yürütülen Operasyon

İddianameye göre, başını Dr. Fırat Sarı’nın çektiği suç örgütünün, hastanelerin yenidoğan ünitelerinde kapasite doluluğunu sağlamak amacıyla 112 sevk sistemini ihlal ederek acil hastaları özel hastanelere yönlendirdiği belirtildi. Örgütün, hastaların sağlık basamaklarını manipüle ederek SGK’dan yüksek ödemeler aldığı ifade edildi. Ölen 10 bebek iddianamede maktul, SGK ise suçtan zarar gören olarak yer aldı.

Yenidoğan Çetesi: 3 Gün Yaşayan Bebeğe 6 Günlük Tedavi Kaydı! Yenidoğan Çetesi: 3 Gün Yaşayan Bebeğe 6 Günlük Tedavi Kaydı!

Liderlerine 582 Yıla Kadar Hapis İstemi

İddianamede, örgüt liderleri Dr. Fırat Sarı ve Dr. İlker Gönen hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi,” “nitelikli dolandırıcılık,” “suç işlemek amacıyla örgüt kurma,” ve 11 kez “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 177 yıldan 582 yıla kadar hapis talep edildi. Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir de benzer suçlardan 589 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Hastanelere Güvenlik Tedbiri ve El Koyma Talepleri

Suç örgütünün dolandırıcılık suçu işleyerek maddi çıkar sağladığı hastaneler ve sağlık şirketleri için de güvenlik tedbiri talep edildi. Mahkemeye, bu hastanelerin ve şirketlerin kapatılması, mal varlıklarına el konulması yönünde tedbir uygulaması önerildi.