Ailesi, tedavi sürecinde yaşanan ihmalkârlıklar nedeniyle özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeşil Reçete Skandalı: Doktor ve Eczacı Dahil 34 Şüpheli Gözaltında Yeşil Reçete Skandalı: Doktor ve Eczacı Dahil 34 Şüpheli Gözaltında

İlk Teşhis ve Sevk Süreci

Fatma Işık’ın ablası Gökçe Üneşi, kız kardeşini önce Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini belirtti. Burada yapılan tetkiklerde genç kadında enfeksiyon ve böbrek yetersizliği tespit edildi. Durumunun kötüleşmesi üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Işık, yoğun bakımda yer olmaması nedeniyle bir hafta boyunca acil servisin kırmızı alanında tedavi gördü.

Yoğun Bakımda Ani Değişiklikler

Bir hafta sonra Medicabil Hastanesi’nde yoğun bakım bulununca genç kadın buraya sevk edildi. Ablası Üneşi, kardeşinin buraya bilinci açık bir şekilde yattığını, ancak kısa süre sonra entübe edilmesi ve diyalize bağlanması gerektiğini öğrendiklerinde şüphelerinin arttığını ifade etti. Üneşi, hastanın acilen devlet hastanesine sevkini talep ettiklerini ve şikayet hattına başvurduklarını belirtti.

Aileden Suç Duyurusu: “İhmali Olanlar Yargı Önünde Hesap Vermeli”

Fatma Işık’ın ani kaybı, ailesini yasa boğarken, ablası Gökçe Üneşi ihmali olanların yargı önünde hesap vermesi için adli süreci başlattıklarını söyledi. Genç kadının cenazesi memleketi Yozgat’ta toprağa verilirken, ölüm nedenine dair detaylı inceleme Bursa Adli Tıp Kurumu tarafından yürütülüyor.