Sabit gelirlilerin zorluk çekeceği bir yıl daha yaşanacağını belirten Bingöl, vergi yükünün ağırlaşacağını ve maaş artışlarının enflasyonun gerisinde kalacağını ifade etti.

 Vergi Yükü Artarken Maaşlar Yetersiz Kalacak

Ozan Bingöl, 2025 bütçe teklifine göre vatandaşların 12 trilyon 651 milyar lira vergi ödeyeceğini, ancak bu miktarın yine yeterli olmayacağını dile getirdi. Bingöl, bütçe teklifindeki personel gideri artışlarına bakarak maaşlara yapılacak zam oranının yüzde 25 civarında olacağını tahmin etti. Bu durumda, vergiler yüzde 45.4 oranında artarken, maaşların yüzde 25'lerde kalacağını vurguladı.

Piyasalarda Gözler TCMB'nin Faiz Kararında Piyasalarda Gözler TCMB'nin Faiz Kararında

Asgari Ücret Zam Oranı Yüzde 25’te Kalabilir

Bingöl, asgari ücret için belirlenen vergi istisna tutarındaki artış ve bütçede öngörülen personel gideri artışına bakarak, asgari ücrete yapılacak zammın da yüzde 25 civarında olacağını öngördü. 2024 bütçesinde asgari ücret vergi istisna tutarının 677 milyar lira olduğunu belirten Bingöl, 2025'te bu rakamın 853 milyar lira olarak öngörüldüğünü kaydetti.

"Bu Bütçe Dar Gelirlinin Sorununu Çözmüyor"

Bingöl, 2025 bütçesinin vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmekten uzak olduğunu belirterek, "Bu bütçe, 85 milyonun sırtındaki vergi yükünü artıran bir bütçedir" dedi. "Bol vergi, az maaş"anlayışının hâkim olduğu bu bütçede, dar gelirli ve emeklilerin sorunlarına çözüm bulunmadığını ifade etti. Bingöl, vatandaşların gelirlerinden adil bir pay alamadığını, ancak vergi yükünden paylarına fazlasıyla düştüğünü söyledi.