TBMM'de sunacağı bütçe için Yılmaz, fiyat istikrarını destekleyen ve tasarruflu bir yapıyı öngören bir bütçe hazırlandığını söyledi.

Deprem Sonrası Rehabilitasyon Bütçesi

Yılmaz, 2025 bütçesinin deprem sonrası rehabilitasyon süreçlerini de kapsadığını ifade ederek, 11 ilin yeniden inşası için önemli kaynaklar ayrıldığını belirtti. "Deprem sonrası konutlar ve altyapı yatırımları bu bütçede önceliklidir" diyen Yılmaz, yatırım harcamalarına yönelik eleştirileri reddetti.

Savunma ve Güvenliğe 1.6 Trilyon TL Kaynak

Savunma Sanayi Destekleme Fonu ve güvenlik alanına ayrılan bütçeye de değinen Yılmaz, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için önemli projelerin desteklendiğini söyledi. Milli Savaş Uçağı KAAN ve  Çelik Kubbe gibi projeler için 252.3 milyar TL ayrıldığını ve toplamda 1.6 trilyon TL'lik bir bütçe öngörüldüğünü açıkladı.

Asgari Ücret Müzakereleri ve Enflasyon Beklentileri

2025 yılı asgari ücret müzakereleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, ücret artışlarının yılsonundaki müzakereler sonucunda belirleneceğini söyledi. Enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, "2024'te enflasyon yüzde 20'nin altına inecek, 2025'te ise tek haneli rakamları hedefliyoruz" dedi.

Sağlık Çalışanlarının Teşvik ve Maaş Sıkıntısı Giderek Artıyor Sağlık Çalışanlarının Teşvik ve Maaş Sıkıntısı Giderek Artıyor

Türkiye'ye Yatırım İlgisi Artıyor

Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını belirten Yılmaz, 8 yıldır yapılmayan Yatırım Danışma Konseyi'ni yeniden başlattıklarını duyurdu. Doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının Türkiye'ye ilgisinin büyüdüğünü ve özellikle Hit 30 programı ile daha büyük yatırımların geleceğini söyledi.