Bebeğin imam olan babası S.A.'nın uzun mücadelesi sonucunda, sahte doktor ve diplomasını kullandıran gerçek doktorun ceza aldığı öğrenildi. Tazminat davası süreci devam ederken, çete skandalının patlak vermesiyle hastane kapatıldı.

Dr. Yaman’dan Sağlık Bakanı’na Odyolog İstihdam Sorusu Dr. Yaman’dan Sağlık Bakanı’na Odyolog İstihdam Sorusu

Suni Sancı ve Zorla Doğum

Olay 2017 yılında İstanbul'da yaşandı. İmam S.A., hamile eşini Esenler Güney Hastanesi'ne kontrole götürdü. Doktor, doğuma daha vakit olmasına rağmen acil bir yatış gerektiğini belirterek çifti doğuma zorladı. Suni sancı verilerek yapılan müdahale sırasında bebek doğmadı, sonunda kadın zorla ameliyata alındı. Doğum sırasında bebeğin sağlık sorunları başladı ve başka bir hastaneye sevk edildi.

Bebekte Beyin Kanaması Tespiti

Sevk edilen hastanede doktorlar, bebeğin beyin kanaması geçirdiğini ve yoğun bakımda tutulması gerektiğini belirtti. S.A., durumu araştırmaya başladı ve bebeği muayene eden doktorun Türkçe bilmediğinden şüphelenerek gerçeği ortaya çıkardı. "Sabahattin Kaynak" isimli doktorun aslında Filistin uyruklu Mohammed A.R. Abushaban olduğu anlaşıldı.

Hastane ve Doktorlar Hakkında Yasal Süreç Başlatıldı

Sahte Doktor Skandalı

S.A., durumu araştırarak sahte doktoru muayene esnasında görüntüledi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sahte doktorun diplomasını kullanan kişinin aslında 1934 doğumlu bir Türk doktoru olduğu ortaya çıktı. Savcılık, bu sahtekarlığa karışan doktorlar hakkında dava açtı ve yargı süreci sonunda cezalar verildi.

Hastane Kapanışı ve Tazminat Davası

S.A.'nın verdiği mücadele sonucu sahte doktorlar ceza aldı, fakat aile hâlâ mağduriyet yaşıyor. Tazminat davası devam ederken, skandalın ortaya çıkmasıyla hastane kapatıldı. S.A., kendisine hastane yönetimi tarafından tehditler yapıldığını ve 500 bin lira teklif edildiğini belirtti. Ancak geri adım atmayan imam, "Öleceksek devlet hastanesinde ölelim" diyerek süreci sonuna kadar takip edeceğini vurguladı.