Bu kapsamda, yoğun bakıma sevk kararları en üst sağlık otoritesi tarafından takip edilecek ve yapay zekadan yararlanılacak.

Şehir Hastanesinde ‘Hasta’ Değil ‘Müşteri’ Kavramı Şehir Hastanesinde ‘Hasta’ Değil ‘Müşteri’ Kavramı

Yenidoğan Yoğun Bakım Süreçlerine Sıkı Denetim

Yeni modellemede, yenidoğanların yoğun bakıma sevk gerekçeleri teyit mekanizmasıyla denetlenecek. Bu süreçte, sevk kararları, yerel sağlık otoriteleri tarafından onaylanmadan uygulanamayacak. Ayrıca, yoğun bakıma hızlı sevklerde denetleme yapılacak ve gereksiz müdahalelere karşı önlem alınacak. Tedavi dışı işlemler tespit edilirse müdahale edilecek.

Yapay Zeka Destekli Denetim Sistemi

Yeni düzenlemede, yapay zeka teknolojisi de kullanılacak. Sağlık sistemindeki tedavi süreçleri bir havuzda toplanarak izlenecek. Bu sayede, bebeklerin durumu ve tedavi süreçleri daha sıkı bir şekilde takip edilecek. Ayrıca, başarılı tedavi yöntemleri örnek olarak diğer sağlık kuruluşlarına sunulacak.

Sağlık Bakanı’ndan Açıklama: Denetimler Artırılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan yoğun bakım süreçleriyle ilgili yeni denetim ve teyit sistemini açıkladı. Bakan, yoğun bakım ünitelerinin daha sık denetleneceğini ve sevk kriterlerinin yeniden belirleneceğini ifade etti. Ayrıca, karar süreçlerinin uzmanlar tarafından değerlendirileceğini belirterek, hastanelerdeki denetim sıklığının artırılacağını vurguladı.

Yoğun Bakım Kriterleri Yeniden Belirleniyor

Yapılacak düzenlemeye göre, bir bebeğin gerçekten yoğun bakıma alınmasının gerekip gerekmediği, ne kadar süre kalması gerektiği gibi konular uzmanların değerlendirmesine bırakılacak. Erişkin ya da yenidoğan hastaların yoğun bakımda kalma süresine de yerel sağlık otoriteleri karar verecek. Yoğun bakıma hızlı sevklerde ise teyit mekanizması denetim görevini üstlenecek.