Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Yenidoğan Çetesi Açıklaması Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Bu artış, memur maaş zammı ile paralel bir şekilde düzenlenirken, ortaya çıkan rakam memurlar için refah payı kapısını da araladı. Memur maaşlarına yüzde 9-11 arası bir zam öngörülürken, refah payı ile birlikte bu oran yüzde 20’lere ulaşabilir.

Memura Refah Payı Detayları

2025 yılı bütçesiyle sosyal yardımlara ayrılan kaynak geçtiğimiz yıl 497 milyar lirayken, bu yıl 651 milyar liraya çıkarıldı. Sosyal desteklerde yüzde 30,98’lik bir artış gerçekleşirken, detaylarda 65 yaş aylığında yüzde 38, engelli aylıklarında ise yüzde 25 artış yaşanacağı öngörülüyor.

Sosyal Destekler ve Artış Oranları

Bütçe kapsamında engelli aylıkları, 65 yaş aylığı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri gibi yardımların memur maaş artışına paralel bir şekilde Ocak ve Temmuz aylarında artırılacağı belirtiliyor. 2025 yılı için sosyal desteklerde yüzde 30-38 bandında artışlar hedeflenirken, refah payı uygulamasının da bu artışlarla paralel olması bekleniyor.