Bahçeli'nin konuşmasında kredi kartı limit kesintisi ve Yenidoğan çetesi soruşturması başta olmak üzere birçok başlık yer aldı.

Kredi Kartı Limit Kesintisine Eleştiri

Bahçeli, kredi kartı limit kesintileriyle ilgili olarak, vatandaşlardan kesinti yapılmasının adil olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

 “Her vatandaşımızdan bir bahaneyle 750 lira almak yerine, tüm vatandaşlarımıza artan zenginlikten hakkaniyetli pay veren bir Türkiye'ye ulaşmak hayal değil, ulaşılacak bir hedeftir.”

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik Krizi Devam Ediyor Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik Krizi Devam Ediyor

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasına Destek

Yenidoğan çetesi soruşturmasında Sağlık Bakanlığı'nın zamanında müdahale ettiğini belirten Bahçeli, Sağlık Bakanı'nı savundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanlığı vaziyete zamanında müdahil olmuştur. Görevi suistimal, savsaklama, kötüye kullanma diye bir şey söz konusu değildir. Sağlık Bakanımızı, İstanbul İl Müdürlüğü'nden bu yana sergilediği dürüst ve tavizsiz duruşundan dolayı tebrik ediyorum.”

Bahçeli, bebek katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını beklediğini belirterek, konuyu yakından takip eden Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i de övgüyle andı.

Sağlık Bakanlığı'na Yönelik Eleştiriler

Sağlık Bakanı'nın istifasını isteyenleri sert bir dille eleştiren Bahçeli, bu kişilerin bebeklerin hakkını savunmak gibi bir dertleri olmadığını, amaçlarının yalancılık ve nifak çıkarmak olduğunu söyledi.