Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, Genel Müdür düzeyinde bir görevlendirme yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Ancak bu duyuruda “hekim” yerine “sağlık çalışanı” ifadesinin kullanılması bir hekim sendikası tarafından tepkiyle karşılandı.

Sağlık Çalışanları İle Bir Tutuluyoruz Çıkışı!

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, yaşanan şiddet olayları ve mobbing sonucu hayatını kaybeden hekim arkadaşımızdan bahsederken “hekim” yerine “sağlık çalışanı” ifadesinin kasıtlı olarak kullanıldığı iddia edildi. 

Bir hekim sendikasının temsilcileriyle beraber Sağlık Bakanlığı açıklaması altına toplu halde aynı anda sağlık çalışanı değil hekim diyeceksiniz şeklinde mesajlar attığı görülürken, yapılan yönlendirmeleri mesajlarla Bakanlığa tüm hekimlerin bu konuya tepki gösterdiği algısı oluşturmaya çalıştıkları şeklinde yorumlar da yapıldı.

“İtibarımız Gidiyor”

Hekimler, bu ifadenin hekimleri diğer sağlık çalışanları ile bir tutarak değersizleştirmeye yönelik bir sağlık politikası olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’nda bazı bürokratların bu politikayı benimsediğini düşünen hekimler, Sağlık Bakanı’nın bu fikirlerle aynı doğrultuda olup olmadığını merak ediyor.

Hekimiz

Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama

Açıklama Yaptılar!

Hekim Sendikası X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında, yaşanan şiddet olayları ve mobbing sonucu kaybettiğimiz hekim arkadaşımızdan bahsederken ‘hekim’ yerine ‘sağlık çalışanı’ ifadesinin kasıtlı olarak kullanılması, hekim camiasını derinden yaralamış ve rahatsız etmiştir. 

Açıklamanın altındaki hekim yorumları da bu rahatsızlığı açıkça gözler önüne sermektedir. Üstelik, hekimimizi kaybetmemizin üzerinden günler geçtikten sonra yapılan bu açıklama, zorunluluktan yapılmış gibi görünmektedir. Göreve gelmesiyle birlikte öncelikli olarak şiddete çözüm bulmasını beklediğimiz Sayın Bakanımız Dr. Kemal Memişoğlu’ndan, hekimi diğer sağlık çalışanları ile bir tutan bu ifadeyi elbette beklemeyiz. 

Ancak, Sağlık Bakanlığı içinde hekimleri değersizleştirmeyi sağlık politikası haline getirmeye çalışan bir kısım bürokratların fikirlerine Sayın Bakanımızın katılıp katılmadığını bilmek istiyoruz. Bu nedenle, Sayın Bakanımızın şahsi hesabından hekimin değerini gösteren net ifadelerin kullanıldığı bir açıklama bekliyoruz.”

Sağlık Bakanlığı’nı Eleştirdiler

Hekim Sendikası açıklamasında, Bakanlığın açıklamasının hekimleri rahatsız ettiğine ve değersizleştirdiğine vurgu yapılarak, Sağlık Bakanı Dr. Kemal Memişoğlu’nun bu konudaki duruşunu netleştirmesi talep edildi.