Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, yaptığı açıklamada sendikanın başarısına vurgu yaptı.

Genel Başkan Devlet Sert: “Gelenek Devam Ediyor, En Büyük Sendikayız”

Sert açıklamasında, “Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin umudu olmaya devam ediyoruz” dedi. Sert, yürüttükleri ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışı ile sendikanın Türkiye’nin en büyük üçüncü işçi sendikası olma unvanını koruduğunu belirtti.

Şube Başkanından Sert Uyarı: ‘Yanlışlar Yapılmaya Devam Ediyor’ Şube Başkanından Sert Uyarı: ‘Yanlışlar Yapılmaya Devam Ediyor’

Zorlu Mücadele ve Büyük Başarı

Sert, sendikal örgütlenmenin önündeki zorlukları aşarak büyük bir başarı elde ettiklerini ve sağlık emekçilerinin güvenini kazandıklarını söyledi. “Sendika olarak hep bu bilinçle hareket ettik, bundan sonra da aynı bilinçle sağlık ve sosyal hizmet emekçisine hizmet etmeye devam edeceğiz,” diyen Sert, sendika çatısı altında kendini güvende hisseden tüm işçi kardeşlerine şükranlarını sundu.

Yeni Hak ve Kazanımlar İçin Mücadele

Sert, geçmişin sıkıntılarını çözdükleri süreçlerden sonra şimdi yeni hak ve kazanımlar için büyük mücadelelere başlayacaklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite hastaneleri ve özel sektör örgütlenme mücadelesinde topyekûn bir seferberlik başlattıklarını ve her gün büyüyen üye sayıları ile güçlendiklerini belirtti.

Oz Saglik Is 2024 Uye Sayisi

Büyük Bir Aile Olmanın Gururu

Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası’nın, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişilik büyük bir ailenin mensubu olduğunu ve bu durumun büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. “Emeğin en genç sendikası Öz Sağlık-İş yine en büyük sendikası ve yeniden zirvenin sahibi,” diyerek sözlerini tamamladı ve sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine şükranlarını sundu.

Resmi Gazete Tebliği ve İstatistikler

Resmi Gazete’de yayınlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İş Kollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2024 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ”e göre, Öz Sağlık-İş Sendikası 211 bin 657 üyesi ile sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.