Genel Başkan Kahveci'nin Açıklamaları

Genel Başkan Önder Kahveci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Muğla’nın Bodrum ilçesinde Aile Sağlığı Merkezinde görev başında şiddete uğrayan ve yoğun bakımda tedavi görmekte olan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren şahısların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz."

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği

Kahveci, sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmemeleri durumunda nasıl hizmet üreteceklerini sorgulayarak, "Doktorumuz, hemşiremiz, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmezler ise can güvenliklerinden endişeli bir halde yaşar ve çalışırlarsa nasıl hizmet üreteceklerdir?" dedi.

Memurlar Emekli Olamıyor! Memurlar Emekli Olamıyor!

Hapis Cezası İle Cezalandırılmalı

Sağlıkta şiddete karşı cezaları artıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenlemelerin olumlu olduğunu belirten Kahveci, sağlık kurumlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. "Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir," dedi.

Ek Önlemler

Kahveci, sıfır toleranslı alan uygulaması dışında, şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin ücretli verilmesi gibi önlemlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, tutuklu yargılama istisnasız olarak uygulanmalıdır," ifadesini kullandı.

Sağlıkta Şiddet Sorununun Çözümü

Sağlık çalışanlarının şiddet sarmalından bir an önce kurtarılması gerektiğini belirten Kahveci, "Hastaları hayata tutmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır," dedi.

Toplumun Sorumluluğu

Sağlıkta şiddetin basit bir mesele olmadığını ve çözüm üretilmesi gereken temel bir sorun olduğunu vurgulayan Kahveci, "Bu mesele sadece sağlık camiasının değil tüm memleketin meselesidir. Yaşananlara tepki göstermek hepimizin sorumluluğundadır. Sağlıkta şiddete karşı herkes tavır almalıdır," dedi.