Yeni eğitim-öğretim döneminde okulların personel ihtiyacını karşılamada büyük eksiklikler yaşandığını belirten Yalçın, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

İşgücü Uyum Programı Yetersiz Kaldı

Yalçın, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yeterli başvuru alınmadığını ve sosyal güvencesiz çalışma biçiminin rağbet görmediğini dile getirdi. "Okullar personel sorununu kendi başlarına çözemedi, bu da ilk haftayı zorlaştırdı. Bazı idareciler sınıf temizliğini bizzat kendileri yapmak zorunda kaldı," dedi.

Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’ Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’

 Acil Çözüm Gerekiyor

Yalçın, okullarda yaşanan personel yetersizliğinin acil bir gündem olduğunu belirterek, ilgili bakanlıkların hızlı bir şekilde çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti. İş güvencesi olmayan ve yeterli gelir sağlamayan uygulamaların okulları zora soktuğunu söyleyen Yalçın, "Okulların personel ihtiyacının karşılanması şu an en acil konudur, bir an önce işlevsel bir çözüm bulunmalıdır," dedi.