Bu kez Kadın Doğum Servisi'nde görev yapan 8 sağlık çalışanının, birim sorumlusunun adaletsiz davranışlarına tepki göstermesi üzerine yerlerinin değiştirildiği iddia edildi.

Adaletsiz Nöbet Listeleri ve Ayrıcalıklı Davranışlar

İddialara göre, NRP sertifikasına sahip olmasına rağmen çalışanlar başka alanlarda görevlendirildi ve nöbet listeleri adaletsiz bir şekilde düzenlendi. Bazı çalışanlar daha az nöbet tutarken, diğerleri bu ayrıcalıklı düzenlemelere tepki gösterdi. Ayrıca, bir hasta yakını ile yaşanan olayda sorumlunun idareye yalan ifade verdiği, çalışanların yer değişikliği ile tehdit edildiği, hakarete uğradığı ve değersizleştirildiği öne sürüldü.

Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor Sağlık-Sen Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı’na Paydaş Oluyor

Şikayetler Dikkate Alınmadı

Sağlık personelinin bu durumu hastane sağlık bakım hizmetleri müdürü ve yardımcısına ilettiği, ancak herhangi bir işlem yapılmadığı bildirildi. Çalışanların başvurusu üzerine bir soruşturma başlatılsa da, soruşturmanın hastane idari ve mali hizmetler müdürü tarafından taraflı bir şekilde yürütüldüğü ve sorumlunun aklandığı iddia edildi. Şikayetçi olan sağlık çalışanlarının ise yerlerinin değiştirildiği gelen bilgiler arasında.

Adana Şehir Hastanesi, geçmişte de benzer mobbing iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu kez sağlık çalışanları, yetkililerin daha duyarlı davranarak bu soruna kalıcı bir çözüm bulmasını bekliyor.