Türkiye’nin birçok ilinde standartlara uygun 112 istasyonları bulunurken, İzmir’deki istasyonların çoğu derme çatma binalardan oluşuyor. Barınma ve çalışma şartları oldukça olumsuz olan bu binalarda, personel temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor.

Zorunlu İhtiyaçlar Karşılanamıyor

Birçok istasyonda personelin yatacak yeri bulunmazken, bazılarında yemek yapacak ocak ya da bulaşık yıkayacak lavabo gibi temel gereksinimler eksik. Sağlık Bakanlığı standartlarına göre, 112 çalışanlarının bir dakika içinde ambulansa binip harekete geçmesi gerekirken, istasyonların fiziki yetersizliklerinden dolayı bu süre bazı noktalarda 3-5 dakikaya kadar uzuyor. Bu durum, acil müdahalelerde gecikmelere ve olumsuz sonuçlara neden olabiliyor.

Hekim Birliği Bakanlığa Seslendi: ‘Kazanın Sorumluluğunu Kim Alacak?’ Hekim Birliği Bakanlığa Seslendi: ‘Kazanın Sorumluluğunu Kim Alacak?’

Yaz Aylarında Kapanan İstasyonlar Sorunları Artırıyor 

Yetersiz fiziki koşulların yanı sıra, yönetimden kaynaklanan plansızlıklar da personelin iş yükünü ve stresini artırıyor. Özellikle yaz aylarında bazı istasyonların kapanması, personelin günübirlik yer değişikliği yapması ve istihdam eksiklikleri 112 çalışanları için ek zorluklar yaratıyor.

Birlik Sağlık Sen’den Sağlık Bakanlığı’na Çağrı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’deki 112 istasyonlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve hastane binalarının elden geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Doğruyol, “112 çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını bozmayan, sağlıklı planlamalar yapan bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bakanlığımızdan, gerekli ödeneğin gönderilerek bu sorunların çözülmesini talep ediyoruz” dedi.

Personelin Sesine Kulak Verilmeli

İzmir 112 çalışanları, zor koşullar altında halk sağlığı için mücadele ediyor. Çalışanların bu çağrısına kulak verilerek, daha uygun çalışma ortamlarının sağlanması hem hizmet kalitesini artıracak hem de personelin motivasyonunu yükseltecek.