Bu eylem, kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Yenidoğan Çetesi" skandalı ve 12 bebeğin ölümüne sebep olan ihmaller zincirine tepki olarak gerçekleştirildi.

Sağlık Memuru mu, Sağlık Teknikeri mi? İşte İki Mesleğin Detaylı Karşılaştırması Sağlık Memuru mu, Sağlık Teknikeri mi? İşte İki Mesleğin Detaylı Karşılaştırması

"Bebeklerin Ölümlerine Göz Yumuldu"

Eylemde yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelerde yaşanan ihmallerden sorumlu olduğu belirtilerek, “Bebeklerin ölümüne neden olan bu katliamın sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu biliyoruz. Bebekler ölüme terk edildi, denetimsizlik ve ihmal sürdü” denildi. Sağlık sisteminin kâr odaklı yapısına sert eleştiriler yöneltilirken, kamu sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı tepki gösterildi.

Talepler: "Tüm Özel Hastaneler Kamulaştırılsın"

Eylemde, başta 12 bebeğin hayatını kaybettiği hastaneler olmak üzere, özel hastanelerin kamulaştırılması, ihmali bulunan yetkililerin yargılanması ve eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması talepleri dile getirildi. Ayrıca, sağlık hakkının metalaştırıldığı sisteme karşı mücadelenin büyütüleceği mesajı verildi.