Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kilis’te yaptığı basın açıklamasında, "Malatya’da dün yaşanan deprem için tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. Yaralanmaların büyük oranda yüksekten atlama gibi sebeplerle oluştuğunu belirten Memişoğlu, hastaların durumlarının iyi olduğunu ve yakın zamanda taburcu edileceklerini belirtti.

Kilis’te Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kilis’teki sağlık hizmetlerini yerinde incelemek için düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Kilis Valisi Tahir Şahin ve diğer yetkililerle yapılan toplantıda, ilin sağlık altyapısı ve yatırımları gözden geçirildi. Memişoğlu, Kilis’in Suriye krizinden ve depremden etkilenen bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Kilis’in sağlık hizmetleri ihtiyaçlarını tamamladık, ek binamızın tadilatını kısa sürede bitirip hizmete açacağız" dedi.

Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Sağlık Bakanı, Kilis Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi ve gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür etti. Aile hekimliği ve temel sağlık hizmetleri konularında yapılan yatırımları geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Malatya’daki depremde yaralanan vatandaşlara acil şifa dileklerini ileten Memişoğlu, "Sağlık çalışanları olarak her türlü afet ve acı olaylarda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Hatay İl Sağlık Müdürü'ne Eski Müdürlerden Ziyaret Hatay İl Sağlık Müdürü'ne Eski Müdürlerden Ziyaret

Kilis Programını Tamamladı

Bakan Memişoğlu, Kilis'teki esnafı ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. İncelemelerini tamamladıktan sonra, ekibiyle birlikte Gaziantep’e gitmek üzere Kilis’ten ayrıldı.