Aile Hekimi Dr. İsa Turgay Önal Hayatını Kaybetti Aile Hekimi Dr. İsa Turgay Önal Hayatını Kaybetti

 İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, sezaryen oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

"Normal Doğumu Teşvik Ediyoruz"

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Şehir Hastanesi'nde açılan gebe okulunda eğitimler sona erdi. İl Sağlık Müdürü Pehlevan, eğitimlerin ardından düzenlenen törende, normal doğumu teşvik etmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Sezaryen ameliyatı yalnızca tıbbi bir gereklilik olduğunda tercih edilmelidir. Amacımız, isteğe bağlı sezaryenlerin önüne geçerek, normal doğumu desteklemek” dedi.

Gebelik Eğitimleri Anne Adaylarına Destek Sağlıyor

Gebelik okulu eğitimiyle anne adaylarına gebelik sürecinde karşılaşabilecekleri fizyolojik durumlar, beslenme ve kontroller hakkında bilgi verildiğini söyleyen Pehlevan, “Normal doğum oranlarımızı dünya standartlarına çekmek istiyoruz. Sezaryen oranlarımız oldukça yüksek, ancak anne ve bebek sağlığı için normal doğum tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitimler Ücretsiz Olarak Sunuluyor

Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Elmas, eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu vurgularken, "Anne adaylarını bilinçlendirmek ve sağlıklı gebelik sürecini desteklemek amacıyla eğitimler veriyoruz. Nihai hedefimiz, doğal doğum sürecini teşvik etmek” dedi.

Anne Adayları Eğitimlerden Memnun

Eğitim alan anne adaylarından Rahime Nur Güçbilmez, "6 günlük eğitim sürecinde doğum öncesi ve sonrası süreç hakkında çok değerli bilgiler edindik" diyerek eğitimlerin faydasına dikkat çekti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Sertel ise, "Gebelerin doğum öncesi ve sonrasına hazırlanması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.