Eskişehir Türk Sağlık Sen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Liyakatsiz, adaletsiz yönetici üyemizi korkutamaz, Türk Sağlık Sen lüğatında Allah korkusundan başka korku yazmaz” diyerek eleştiride bulundu.

Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program

Bu paylaşımın ardından, Eskişehir Sağlık Sen’den dikkat çeken bir yanıt geldi.

Eskişehir Sağlık Sen’den Cevap

Eskişehir Sağlık Sen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sendika arkasına gizlenerek; liyakat, ehliyet, adalet kelimelerini kullanmak sizlere inanın biraz büyük geliyor” ifadesiyle karşılık verdi.

Eskişehir Sağlık Sen’in paylaşımı şu şekilde devam etti:

“Eskişehir Türk Sağlık Sen Temsilcisi talep etmiş; son dönemde liyakatsiz atamalarınıza ve tekliflerinize şahit oluyoruz. Şehir Hastanesindeki idareci üyeleriniz başlasın Türk Sağlık Senden istifa etmeye bir adalet, tarafsızlık ilkesi koysunlar ortaya! Sendika arkasına gizlenerek; liyakat, ehliyet, adalet kelimelerini kullanmak sizlere inanın biraz büyük geliyor. Şu liyakatin, ehliyetin, adaletin tarifini yaparsanız, çizeceğiniz profil ile atama yapmak için tepindiğiniz kişilerin tarifleri uymuyor.”

“Saha Çalışmamız Size Üç Gömlek Büyük Gelir.”

Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen’in sahada gezinen ve çalışma şartlarına uymayan yönetim ve temsilci gruplarını bildiklerini belirtti.

Paylaşımda, “Toplumun mayasına sağlık etiği, çalışma barışı için birçok alanda cümle kurmak istemediğimiz şahıslar için sendikacılık kültürümüz, saha çalışmamız size üç gömlek büyük gelir. Çalışanlar için mücadele, hak savunma, doğruları dile getirme, açıktan söylemler Sağlık Sen ailesine aittir.” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Sen, sendikacılık yapacak arkadaşları meydana beklediklerini ve sosyal medyada değil, sahada enerjilerini işlerine vermeleri gerektiğini vurguladı.

“Sağlık personeli sıkıntısı olan, sosyal medyadan değil, başta İl Sağlık Müdürlüğü üzerinden hakkını arar, haksızlık yapanlar için gereken yapılır. Arife tarif gerekmez…” diyerek sözlerini tamamladı.