Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesinde Görev Değişimi Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesinde Görev Değişimi

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar, İstanbul Sözleşmesi’nin ve kadın haklarını koruyan diğer yasaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

“Başka Merveleri Kaybetmek İstemiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası, Tabip SEN, HEP-SEN ve Hekim Birliği Sendikası’nın çağrısıyla gerçekleşen eylemde, “Başka Merveleri kaybetmek istemiyoruz. İhmallerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” denildi. “Kadına şiddete hayır” pankartlarının açıldığı eylemde hasta ve hasta yakınları da alkışlarla destek verdi.

“Kalbimizdeki Yeri Asla Dolmayacak”

Kınar’ın çalışma arkadaşlarından Feyza Yılmaz, “En zor zamanlarımızda yanımızda olurdu, ihtiyacımız olduğunda yanı başımızdaydı. Yaptığı her iyiliği karşılık beklemeden yapardı. Kalbimizde yeri asla dolmayacak, unutulmayacak. Biz onsuz hep eksik kalacağız,” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar İkinci Sınıf Vatandaş Olarak Görülüyor”

Hekim Birliği’nden Nilay Aksoy Ateş, ülkedeki kadınların hem çalışma hem de özel hayatlarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirterek, “Kadınlar bu zihniyetle mücadele etmektedir,” dedi.

“Gerekli Mücadeleyi Vereceğiz”

HEP-SEN Şube Yönetim Kurulu üyesi Dilan Ocaklık Altunkılıç, “Merve Kınar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Maalesef bir kadın arkadaşımız daha hayallerini yaşayamadan canice öldürüldü. Arkadaşımızın anısını yaşatmak ve failin hak ettiği cezayı alması için gerekli mücadeleyi vereceğiz,” dedi. Altunkılıç, kadın haklarının korunması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

“Gencecik Bir Kadın Arkadaşımız Katledildi”

SES İş Yeri Temsilcisi Merve Yıldırım, “Merve daha gencecik yaşında bıçaklanarak öldürüldü, bu hayattan koparıldı. Aile içi cinayette kaybettik Merve’yi. Erkek kardeşi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü,” dedi. Yıldırım, Merve’nin son sözlerinin “Ben ölüyorum, kurtarın” olduğunu belirtti.

“Kadına Yönelik Şiddet Vahşet Boyutunda”

Toplumdaki nefret ortamından en çok etkilenenlerin kadınlar olduğunu dile getiren Yıldırım, “2024 yılının ilk 6 ayında 205 kadın cinayeti, 117 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti bu ülkede,” dedi. Yıldırım, İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesi ve kadın haklarını koruyan diğer yasaların sürekli tartışmaya açılmasının kadın cinayetlerini artırdığını belirtti.

“Davanın Takipçisi Olacağız”

Yıldırım, “Biz Merve’nin anısının önünde bir kadını daha kaybetmek istemediğimizi tekrar söylüyoruz. Bizler güvenli sokaklar, evler istiyoruz. Kısaca yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadın haklarını koruyan yasaların derhal uygulanmasını talep ediyoruz. Bunun için de davanın takipçisi olacağız ve kadınlar olarak birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz,” dedi.