Cinayetin Detayları

Olay, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli radyoloji teknisyeni Hürrem Doğan’ın spor salonuna gitmek üzere aracına yürüdüğü sırada gerçekleşti. Ayazma Mahallesi’nde bulunan sitenin otoparkında, sağlık teknikeri olan kuzeni İrfan Ö. tarafından vurulan Doğan, aldığı 10 kurşunla hayatını kaybetti. Cinayetin ardından İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınan İrfan Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

‘Kuyu 28’Operasyonu: Doktorlar ve Memurlar Gözaltında ‘Kuyu 28’Operasyonu: Doktorlar ve Memurlar Gözaltında

Mahkeme Süreci

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada sanık İrfan Ö., cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Sanık duruşmada önceki ifadelerini tekrarlayarak pişman olduğunu dile getirdi. Cumhuriyet savcısı ise, sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatı, savunma hazırlığı için süre talep edince duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Sanığın İlk İfadesi

İrfan Ö., olayın sebebini kuzeninin babasıyla yaşadığı eski bir husumete dayandırarak, Hürrem Doğan’ın babası H.D. ile ciddi anlaşmazlıkları olduğunu söyledi. Namusuna hakaret edildiğini öne süren İrfan Ö., kuzenleri tarafından kendisine tuzak kurulduğunu ve alay edilerek darp edildiğini iddia etti. Yaşadığı olaylar yüzünden derin utanç ve korku duyduğunu, bu nedenle de kuzenlerine karşı saldırganlaştığını belirtti.

Sanığın ifadelerinde, uzun süredir tehdit altında olduğunu, görüntülerinin sosyal medyada yayınlanacağı tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ve bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü.

Sonuç Bekleniyor

Mahkeme sürecinin devam ettiği olayda, sanık İrfan Ö. hakkında kararın verilmesi bekleniyor. Savcılık, tasarlayarak cinayet işlediği gerekçesiyle sanık için en ağır cezayı talep ediyor.