Özellikle Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi polikliniklerde sıra bulmanın oldukça zor olduğu gözlemleniyor. Bazı doktorların ise mesai saatleri erken sona eriyor; bu durum hastaların tedavi süreçlerini daha da zorlaştırıyor.

Mesai Saatleri Erken Sona Eriyor

MHRS’de dolu olarak gözüken hastaneye giden hastalar, içeride beklenmedik bir sakinlikle karşılaşıyor. Bunun sebebi ise bazı doktorların saat 15:00 gibi mesailerini bitirmesi. Bu da randevu bulamayan hastaların tedavi imkanlarını sınırlıyor.

MHRS Dışında Alternatif Yok

Doktorların hastalara sadece MHRS üzerinden randevu alabileceklerini söylemesi ve başka bir çözüm sunmaması da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hastane veznesinde sıra alınmak istendiğinde ise ancak doktorun imzalı kaşeli kâğıdıyla işlem yapılıyor. Bu, birçok hastanın tedavi olamadan hastaneden ayrılmasına neden oluyor.

Çevre İllerde Çözüm Aranıyor

Randevu bulamayan ve sağlık sorunlarını ertelemek istemeyen bazı vatandaşlar, maddi imkansızlıklar nedeniyle özel hastanelere gitmek yerine çevre illerdeki devlet hastanelerine başvuruyor.

Hasta-Doktor İletişiminde Sorunlar

Geçmişten bu yana çeşitli sorunlarla gündeme gelen Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, bazı doktorların hasta ilişkilerindeki tutumları tepki çekiyor. Doktorların erken saatlerde muayenelerini bitirmesi ve vatandaşlara çözüm sunmaması, doktor-hasta arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini gösteriyor.

Hastanede Tecavüz İddialarına Başhekimden Yanıt! Hastanede Tecavüz İddialarına Başhekimden Yanıt!

Yetkililere Çağrı

Mevcut doktorların çalışma düzeni ve iletişim problemlerine yönelik olarak hastane yetkililerinin iç denetim, eğitim ve uyarı süreçlerini gözden geçirmesi gerekiyor. Bu sistemde, vatandaşların mağdur olmaması için hem doktorların hem de idarecilerin çözüm odaklı yaklaşım sergilemesi önemli.