Temelli, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na bu konuda soru önergesi vererek istifaların doğruluğunu ve gerekçelerini sordu.

Toplu İstifalar Gündemde

Sezai Temelli, soru önergesinde şu iddiaları dile getirdi: “Muş Devlet Hastanesi Başhekimi ve yardımcılarının toplu olarak istifa ettiği bilgisi tarafımıza ulaştı. Ayrıca, Muş İl Sağlık Müdürü’nün de istifa ettiği yönünde duyumlar aldık.” Temelli, bu istifaların nedenlerini öğrenmek için Bakan Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

1. İstifalar Doğru mu?

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi ve yardımcılarının toplu olarak istifa ettiği iddiaları doğru mudur? Doğruysa istifa gerekçeleri nedir?

2. İl Sağlık Müdürü de İstifa Etti mi?

Muş İl Sağlık Müdürü’nün istifa ettiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa bu istifanın gerekçesi nedir?

Doktorlarla Görüşme Yapıldı mı?

Temelli, ayrıca istifalar sonrasında Bakanlık ile Muş Devlet Hastanesi doktorları arasında bir görüşme yapılıp yapılmadığını da sordu. Hastanedeki yönetimsel boşlukların giderilmesi için bir acil planlamanın olup olmadığını merak eden Temelli, şu soruları ekledi:

- Muş Devlet Hastanesi Doktor Kadrosu:

 Hastanedeki toplam doktor sayısı nedir? Uzmanlık alanlarına göre dağılım nasıldır?

‘Kuyu 28’Operasyonu: Doktorlar ve Memurlar Gözaltında ‘Kuyu 28’Operasyonu: Doktorlar ve Memurlar Gözaltında

- İstifa Eden Doktorlar:

 Son on yılda Muş merkez ve ilçe hastanelerinde kaç doktor istifa etti ve bu doktorların istifa gerekçeleri nelerdir? Yerlerine atamalar yapıldı mı?

Muş'ta Onkoloji Durumu

Temelli, Muş’ta bu yıl düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günleri’ne değinerek, Muş'taki kanser hastaları için sağlık hizmetlerinin yeterliliği konusunu da gündeme getirdi. Soru önergesinde şu sorulara da yer verdi:

-Muş'ta Onkoloji Doktoru Var mı?

 Muş’ta kanser hastalarına hizmet veren onkoloji doktorları mevcut mudur? Varsa kaç kişidir?

- Kanser Hastalarına Verilen Hizmetler:

 Muş’taki kanser hastalarının sayısı ve yıllara göre değişim oranı nedir? Bu hastalara yönelik sağlık hizmetleri hangi aşamadadır?