Emir, serviste güvenlik hizmeti sunulmadığı için sağlık hizmeti verilemediğini belirterek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na soru önergesi sundu.

Bakan Memişoğlu kendini övdü: ‘Binlerce canın kurtarılmasına vesile oldum’ Bakan Memişoğlu kendini övdü: ‘Binlerce canın kurtarılmasına vesile oldum’

Sayıştay Raporu Usulsüzlükleri Ortaya Koydu

Murat Emir, Sağlık Bakanlığı'nın 2023 yılı hesaplarını denetleyen Sayıştay raporuna dayanarak, şehir hastanelerindeki usulsüzlüklerin milyonlarca lira kamu zararına yol açtığını vurguladı. "Milletin cebinden bir kuruş çıkmayacak" vaadiyle sunulan bu projelerin vatandaşın omuzlarına yük haline geldiğini belirtti.

Güvenlik Hizmeti Eksikliği Nedeniyle Sağlık Hizmeti Verilemiyor

Sayıştay raporuna göre, Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi'nde sunulması gereken güvenlik hizmeti verilmediği için sağlık hizmeti aksıyor. Emir, bu durumu sözleşme ihlali olarak nitelendirirken, idarenin gerekli yaptırımları uygulamamasına dikkat çekti. Ayrıca, görevli şirkete karşı gerekli sözleşme hükümlerinin devreye sokulmadığını ve bu hizmet için kesinti yapılmadığını belirtti.

Emir'den Sağlık Bakanı’na Sorular

Murat Emir, Bakan Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

- Sayıştay raporunda belirtilen usulsüzlükler, Sağlık Bakanlığı denetimlerinde tespit edilememiş midir?

- Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi denetlendi mi? Eğer denetlendi ise sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı mı?

- Sayıştay’ın yıllardır yaptığı uyarıların çözümü için Sağlık Bakanlığı bir strateji planı geliştirdi mi? Geliştirildi ise bu neden kamuoyu ile paylaşılmadı?

Denetimsizlik ve Kamu Zararı

Emir, şehir hastanelerinde usulsüzlüklerin devam ettiğini ve denetim eksikliğinin kamu zararını daha da büyüttüğünü belirtti. Bu sorumsuzlukların vatandaşa fatura edildiğini vurgulayan Emir, bu usulsüzlüklerin sorumlularından hesap sorulması gerektiğini dile getirdi.