Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde dünya çapında önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, altyapı ve insan gücüyle sağlık hizmetlerinin kalitesinin her geçen gün arttığını söyledi.

"Türkiye En İyi Sağlık Hizmeti Veren Ülkelerden Biri"

Sivas'ta düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programında konuşan Memişoğlu, Kovid-19 ve deprem gibi krizlerin Türkiye'nin sağlık sisteminin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. “Bugün vatandaşlarımız yılda ortalama 11,7 kez sağlık hizmeti alabiliyor ve bu hizmetler sosyal güvence kapsamında ücretsiz sunuluyor,” dedi.

"45 Bin Canın Katledilmesine Dayanamıyorum"

Bakan Memişoğlu, Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekerek, “Bir genel cerrah olarak tek bir canın kurtarılması için çalışırken, 45 bin canın katledilmesine dayanamıyorum. Bu, tam anlamıyla bir soykırımdır,” şeklinde konuştu.

Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok! Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok!

Sağlıkta Daha Büyük Adımlar

Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetlerini daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Doğru zamanda, doğru tedaviyle hastalanmadan sağlığın korunmasını sağlayacak sistemler geliştirmeye odaklandık,” ifadelerini kullandı.