Karaman’da AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk’ün, Temmuz ayında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı’yı il başkanlığına davet etmesi ve Başhekim’in gitmemesi üzerine odasını basması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Olay sonrası, bazı basın organlarında "Başhekim İstifa Etti" haberleri yayımlandı. İddialara göre, Sağlık Bakanlığı yaşanan olaylar üzerine Başhekim Taşçı’dan istifa talebinde bulundu. Bakanlık, olayın ardından hastaneyi gizli bir ekip ile denetledi ve incelemelerin sonucunda Taşçı’nın görevden ayrılmasının istendiği öne sürülüyor.

Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok! Şehir Hastanesi'nde Büyük Usulsüzlük: Ödenen Paraya Karşılık Hizmet Yok!

Olayın Gelişimi ve İl Başkanının Açıklamaları

Karaman’da tartışmalara neden olan olayın detaylarında, AK Parti İl Başkanı Öztürk’ün, Başhekim Taşçı’yı parti binasına çağırdığı belirtiliyor. Ancak Taşçı, “Sağlık Müdürlüğü’nde görüşelim” diyerek bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine, Öztürk ve yanındaki kişiler hastaneye randevu almaksızın giderek Başhekimin odasını bastı. Tartışma sırasında odadaki biblo ve saksıların yere düştüğü ifade edildi.

Yerel Basında Gündem ve Öztürk’ün Savunması

Yaşanan bu olayın yankıları sürerken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk, konuyu köşesine taşıdı. İl Başkanı Murat Öztürk’le yaptığı görüşmeye yer veren yazar, Öztürk’ün başhekim ve hastaneyle ilgili yurttaşlardan şikayet aldığını belirttiğini aktardı. Öztürk, bu şikayetleri değerlendirmek amacıyla Taşçı’yı davet ettiklerini ve Başhekimin verdiği yanıtların tatmin edici olmadığını öne sürdü. Ayrıca, bu olayın siyaseten kendisine karşı kullanılmak istendiğini ifade etti.

Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor

Karaman’da büyük yankı uyandıran bu olayla ilgili olarak Başhekim Taşçı’nın durumu ve Sağlık Bakanlığı’nın atacağı adımlar merakla bekleniyor.