Çömez, dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, skandalın merkezindeki hastanelerden biri olan Özel Reyap Hastanesi ile ilgili soru önergesine yanıt vermediğini söyledi.

"Gereksiz Tedaviler ve Ölümler 6 Ay Önce Gündeme Getirilmişti"

Turhan Çömez, katıldığı bir canlı yayında, 6 ay önce hazırladığı soru önergesinde, çocukların gereksiz tedavilerle öldürüldüğünü ve hastanelerde yaşanan skandalları dile getirdiğini belirtti. Özel Reyap Hastanesi’nde, bir 300 kişilik çetenin devleti dolandırdığını ve çocukların hayatını tehlikeye attığını ifade eden Çömez, "SGK ve devlet dolandırılıyor, çocuklar öldürülüyor" diyerek yetkililere gereken önlemlerin alınması çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Yenidoğan Çetesi Skandalında Sakaryalı Ailenin Mağduriyeti Ortaya Çıktı Yenidoğan Çetesi Skandalında Sakaryalı Ailenin Mağduriyeti Ortaya Çıktı

Belge5

"Sağlık Bakanı Önergeye Cevap Vermedi"

Çömez, o dönem Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca'nın bu iddiaları içeren soru önergesine yanıt vermediğini vurguladı. Skandalların daha erken fark edilip önlenmesi için önergeye dikkat çektiğini belirten Çömez, hastanelerin kapatılması ve sorumlu doktorların cezalandırılması gerektiğini dile getirmişti. Çömez, gerekli önlemlerin alınmadığına işaret ederek yaşananların ciddiyetine dikkat çekti.

Çete Soruşturması Gündemde

Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında kapatılan Özel Reyap Hastanesi'nde yaşanan skandalların ardından, Çömez'in 6 ay önceki uyarıları tekrar gündeme geldi. Soruşturmanın kapsamı genişletilirken, skandalın boyutları sağlık sektöründe büyük yankı uyandırdı.