Sağlık Bakanlığı, geri dönüş hakkıyla ilgili düzenleme yapacağını duyurdu.

Sağlık-Sen Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin TBMM’de Yoğun Mesai Yapıyor Sağlık-Sen Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin TBMM’de Yoğun Mesai Yapıyor

Sağlık-Sen’in Talebi Karşılık Buldu

Sağlık-Sen, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle farklı illere tayin olan sağlık personelinin afet bölgelerine geri dönebilmesi için Sağlık Bakanlığı’na talepte bulundu. Sağlık-Sen, bu önemli talebin, afet bölgesinde görev yapan sağlık çalışanları için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Düzenleme Müjdesi

Sağlık Bakanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir yazıyla, geri dönüş hakkına ilişkin düzenlemenin yapılacağını resmen duyurdu. Bu adım, depremzede sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanması ve eski görev yerlerine dönebilmesi açısından önemli.

Sağlık-Sen’den Bakanlığa Teşekkür

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaptığı açıklamada, çağrılarına yanıt vererek düzenlemeyi hayata geçiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Doğan, depremzede sağlık çalışanları adına bu adımın büyük bir önem taşıdığını belirtti.