Adıyaman, açıklamasında, Malatya’da sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların giderek arttığını ve idarecilerin bu sorunları çözmek yerine baskı uyguladığını ifade etti. Özellikle Malatya 112’de çalışan personelin şikayetlerinin dikkate alınmadığını ve birçok çalışanın disiplin soruşturmasına tabi tutulduğunu belirtti. Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle rapor alan personele işlem yapıldığını, usulsüz personel görevlendirmeleri yapılarak devletin zarara uğratıldığını ve hastanelerde haksızlığa karşı ses çıkarmak isteyenlerin psikolojik baskılara maruz kaldığını vurguladı.

sağlık çalışanlarının adalet arayışını engelleniyor

Şehit Gazi Sen Genel Başkanı, bu durumu düzeltmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan müdahale etmelerini beklediklerini dile getirdi. Adıyaman, ayrıca sağlık çalışanlarının haklarını savunurken mafyavari yöntemlerle tehdit edildiğini ve sesinin kısılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu durum, sağlık çalışanlarının adalet arayışını engelliyor” dedi.

Ahmet Adıyaman, Malatya Milletvekillerine ve yetkililere seslenerek, Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’in görevden alınması çağrısında bulundu. “Bu kişinin görevde kalması, sağlık sistemine ve çalışanlarına büyük zarar vermektedir” diyen Adıyaman, Ankara’ya giderek konuyu milletvekillerine ve bakanlık yetkililerine ileteceğini ifade etti.

Rektör doktor adaylarına Tavsiye ‘Güler Yüzünüz Hastalarınıza İyi Gelecek’ Rektör doktor adaylarına Tavsiye ‘Güler Yüzünüz Hastalarınıza İyi Gelecek’

Son olarak Adıyaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun gereğini yapacağına olan inancını yineleyerek, “Sağlık çalışanlarının haklarını korumak için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.