Altın Fiyatlarında Tarihi Rekor! Altın Fiyatlarında Tarihi Rekor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,47 artarken, yıllık bazda yüzde 51,97 olarak kaydedildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dezenflasyon süreci belirgin hale geliyor" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun son üç ayda 23,5 puan düşerek yüzde 52 seviyesine gerilediğini ve aylık enflasyonun ağustos ayında yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 olarak gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, aylık gıda enflasyonunun dört yıl sonra ilk kez negatif değer aldığını vurguladı.

Şimşek, "Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşme ile son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde bir düşüş bekliyoruz. Bu doğrultuda yıl sonunda enflasyonun tahmin edilen aralıkta gerçekleşmesini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. Şimşek, ayrıca düşen enflasyonun ve sağlanan finansal istikrarın, özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirmesi, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.