Bu acı kayıpların üzerinden çok zaman geçmemişken, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü, ildeki hekim ihtiyacını hala geçici görevlendirmelerle çözme yoluna gitmektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı, hekim açığını kalıcı olarak gidermek adına hala somut bir adım atmamıştır.

Geçici Görevlendirme Sorunu Devam Ediyor

Üstelik, geçici görevlendirme ile görev yerlerine giden sağlık emekçilerine artık araç temin edilmemekte, kendi imkanlarıyla hastanelere ulaşmaları istenmektedir. Bu tür geçici çözümler, sağlık sisteminin sorunlarını geçici olarak çözmeye çalışırken, ne yazık ki sağlık emekçilerinin hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Yetkililer, çalışanların güvenliğini sağlamak ve onların onurlu çalışma koşullarını temin etmek yerine, mevcut soruna kalıcı çözümler üretmekten kaçınmaktadır.

Aile Hekimliği Sistemi Mi? Yoksa Yeni Bir Müteahhitlik Alanı Mı? Aile Hekimliği Sistemi Mi? Yoksa Yeni Bir Müteahhitlik Alanı Mı?

"Yönetemediğinizin Göstergesi"

Bu hatalı uygulamalar, ülkenin sağlık politikalarının yetersizliğini ve yönetim zaafiyetini gözler önüne sermektedir. Yanlış ekonomi ve istihdam politikalarının faturasını sağlık emekçilerine canlarıyla ödetemezsiniz! Hatalı politikalarınız nedeniyle sağlık çalışanlarının yaşam ve çalışma koşulları gittikçe kötüleşmekte ve bu durum, sağlık sisteminin sürdürülebilirliğini tehlikeye atmaktadır.

Çağrımızdır: Sağlık Çalışanlarının Haklarını Koruyun!

Bir kez daha Sağlık Bakanlığı ve Sinop İl Sağlık Müdürlüğüne sesleniyoruz: Sağlık personelinin insan onuruna yakışır yaşam ve çalışma koşullarını sağlamalı, yeterli sayıda personel istihdam etmeli ve geçici görevlendirme uygulamalarından vazgeçmelisiniz! Genel Sağlık-İş Sendikası olarak, her türlü haksız ve hukuka aykırı uygulamaların karşısında durmaya devam edeceğiz.