Niğde’de görev yapan iki aile hekimi üyesi adına, vekâletsiz olarak kullanılan izinlerden yapılan kesintilerin iadesi yönünde açılan davada Konya İstinaf Mahkemesi’nin yasal süreyi incelemeden red verdiği kısımlar için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı.

Türk-İş Genel Başkanı , Düzenlenen Mitingde İşçi Haklarını Savundu Türk-İş Genel Başkanı , Düzenlenen Mitingde İşçi Haklarını Savundu

Kesintilerin İadesi ve Manevi Tazminat Talepleri

Hürriyet Sağlık-Sen tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınan dava, kesintilerin iadesi ve mahkemeye erişim hakkının ihlali nedeniyle 150.000 TL manevi tazminat talebini içeriyor. Bu dava, sendikanın bu alandaki 5. ve 6. başvurusu olarak dikkat çekiyor.

Sendika Açıklaması

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ücretli izin hakkı, aile hekimliği çalışanlarının anayasal hakkıdır. Bu sorun çözülene dek her türlü hukuki hakkımızı meşru zeminde aramaya devam edeceğiz

Geçmiş Davalar ve Hukuki Mücadele

Hürriyet Sağlık-Sen, bu alanda ilklere imza atarak, aile hekimleri için önemli bir hukuki mücadele yürütüyor. Sendika, vekâletsiz olarak kullanılan izinlerden yapılan kesintilerin iadesi ve aile hekimlerinin anayasal haklarının korunması için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Hürriyet Sağlık-Sen iade talep ediyor

Hürriyet Sağlık-Sen, Anayasa Mahkemesi’nden yeniden yargılanma kararı ve incelenmeyen kesintilerin iadesini talep ediyor. Bu dava, aile hekimlerinin haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.