İslam Memiş’ten Uyarı: Dolar ve Altında Sert Düşüş Bekleniyor İslam Memiş’ten Uyarı: Dolar ve Altında Sert Düşüş Bekleniyor

Memur ve memur emeklileri ile SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında yapılacak zammı dört gözle bekliyor. 

Haberde, emekliler için dört farklı artış formülü üzerinde durulduğu belirtildi. Bu formüller, taban maaş ve kök maaş düzenlemelerini içeriyor.

Enflasyon Verileri ve Zam Oranları

3 Temmuz’da enflasyon verisi açıklanacak. Şu ana kadar beş aylık enflasyon %22,72 olarak kaydedildi. Haziran enflasyonu da eklendiğinde altı aylık oran netleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için zam oranının %25 ila %30 arasında olması bekleniyor. Emekliler için farklı formüller gündemde. Refah payının yansıtılması ve kök maaş ile taban maaş iyileştirmeleri yapılabilir.

Memur ve Memur Emeklileri

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme artışının üzerine enflasyon farkı alacak. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin maaşlarının eşitlenmesi de söz konusu. 

Tüm bu alternatifler, Temmuz ayında yapılacak ilk kabine toplantısında karara bağlanacak.

Zam Beklentileri ve Formüller

Emekliler için masada dört farklı artış formülü bulunuyor:

  1. Taban Maaş İyileştirmesi: En düşük emekli maaşlarının artırılması.
  2. Kök Maaş Düzenlemesi: Emeklilik maaşlarının temel alındığı kök maaşların yeniden düzenlenmesi.
  3. Refah Payı: Emeklilere ek refah payı ödenmesi.
  4. Enflasyon Farkı: Enflasyon farkının maaşlara yansıtılması.

Karar Süreci Nasıl İlerleyecek?

Temmuz ayında yapılacak ilk kabine toplantısında bu formüller değerlendirilecek ve hangi artışların uygulanacağı karara bağlanacak. Hükümet, emeklilerin yaşam standardını yükseltmek amacıyla çeşitli seçenekleri masaya yatırmış durumda.