Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin şifa merkezi olarak bilinen Termal Kaplıcaları, sağlık çalışanlarına hafta içi konaklamada %50, diğer hizmetlerde ise %60 oranında indirim yapıyor. Bu özel uygulama, sağlık çalışanlarının pandemide gösterdikleri fedakarlığın bir karşılığı olarak hayata geçirildi.

Pandemi Kahramanlarına Özel İndirim

Yalova Sağlık İl Müdürü Osman Karakuş, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın bu indirimi sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon sağlamak amacıyla sunduğunu belirtti. Karakuş, “Pandemi döneminde büyük bir özveriyle çalışan sağlık personelimizin yanında olduğumuzu göstermek ve onların fiziksel ve ruhsal sağlığını desteklemek için bu indirimi yapıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını Yalova'ya davet ediyoruz, bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz. Pandemide ve her daim gösterdikleri üstün gayret için hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Tarihi ve Şifalı Kaplıcalar

Termal Kaplıca İşletmeleri Müdür Yardımcısı Ümit Öztamur, 3 bin 600 hektarlık ormanlık alan içerisinde bulunan tesisin, milattan önce 3. yüzyıldan beri şifalı suları ile tanındığını belirtti. “Burada 64 odalı Termal Otel, 13 odalı Çınar Otel ve 12 daireli apartlarımız bulunuyor. Ayrıca, günübirlik ziyaretçilere yönelik hamamlar ve havuzlarımız da var. Karma hamamın yanı sıra, erkek ve kadınların ayrı olarak kullanabileceği Valide Hamam ve ailelerin tercih edebileceği Sultan Hamam gibi seçeneklerimiz mevcut” diye konuştu.

Maaş Zammını Eleştirdi, İşten Çıkarıldı! AYM'den Çalışanlara Önemli Karar Maaş Zammını Eleştirdi, İşten Çıkarıldı! AYM'den Çalışanlara Önemli Karar

Sağlık Çalışanlarına Özel Uygulama

Sağlık Bakanlığı'nın yeni başlattığı bu uygulama, sağlık çalışanlarının dinlenmesi ve yenilenmesi amacıyla tasarlandı. Ümit Öztamur, “Sağlık personelimizin emeklerinin karşılığını vermek ve onların beden ve ruh sağlığını desteklemek amacıyla hafta içi konaklama ve hizmetlerde indirim uyguluyoruz. Sağlık çalışanlarının bu fırsatı değerlendirerek dinlenmelerini ve termal sularımızın şifasından faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.