10 yıl önce açık kalp ameliyatı ile aort kapağına cerrahi kapak takılan İmam Doğan, son bir buçuk ayda nefes alıp vermekte zorlanmaya başlamıştı. Bunun üzerine Gaziantep Şehir Hastanesi'ne başvuran Doğan, burada yapılan muayeneler sonucu kalp kapağında ciddi bir kaçak olduğu tespit edildi.

Kapalı Yöntemle Başarıya Ulaşıldı

Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Özgür Barış, ameliyat süreci hakkında bilgi verdi: "İmam Bey, nefes darlığı şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Muayenelerde, daha önce takılan cerrahi kapağın yanında ciddi bir kalp kapağı kaçağı tespit ettik. Kalp damar cerrahlarıyla birlikte hastamızı değerlendirdik ve açık ameliyat yerine kapalı yöntemle müdahale etmeye karar verdik."

Dr. Barış, kapalı yöntemle ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "Hastamızın kalp kapağındaki ciddi kaçak, kasıktan girilerek kapalı yöntemle hafif kaçağa düşürüldü. Ameliyat sonrası İmam Bey’in nefes alması normale döndü ve ciddi bir kalp kapağı kaçağı kalmadı. Gaziantep'te bu tür bir operasyonu gerçekleştiren ilk ekip olmanın gururunu yaşıyoruz," dedi.

Geç Geldiği İddiasıyla 112 Çalışanlarına Saldırdılar! Geç Geldiği İddiasıyla 112 Çalışanlarına Saldırdılar!

Hasta İmam Doğan'ın Ameliyat Sonrası Duyguları

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan İmam Doğan, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Kronik kalp hastasıyım ve daha önce aort kapaklarım değiştirilmişti. Bir buçuk aydır ciddi nefes darlığı yaşıyordum ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ameliyatın riskli olduğunu biliyordum ama umudumu kaybetmedim. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde kapalı yöntemle ameliyat oldum. Şu an çok daha iyiyim ve sağlığıma kavuştuğum için mutluyum."