Aile Hekimliğinde Sorunlar Derinleşiyor: Sendikadan Bakan’a Açık Mektup! Aile Hekimliğinde Sorunlar Derinleşiyor: Sendikadan Bakan’a Açık Mektup!

Çakmak, bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğunu ve memurların sorunlarını çözmek yerine daha fazla sorun yarattığını belirtti.

“Yandaş Sendikacılık ve Hukuksal Yüzsüzlük”

Çakmak, %1’lik sendikal baraj düzenlemesinin meclisten geçirilme çabalarını eleştirerek, “Memurun onlarca sorunu varken, gece yarısı yangından mal kaçırır gibi %1’lik barajı komisyondan geçirenlere ve bu teklifi savunan yandaş sarı sendikalara sesleniyorum” dedi. Bu düzenlemenin yüksek yargı tarafından iki kez reddedildiğini hatırlatan Çakmak, “Israrla meclise getirmek hukuksal yüzsüzlüktür” ifadesini kullandı.

“Anayasa Tanımaz ve Hukuktan Bir Haber Vekiller”

Çakmak, bu teklifin altına imza atanları ve kabul ettirenleri “anayasa tanımaz, hukuktan bir haber, sorun çözmesi gerekirken sorun çıkaran vekiller” olarak nitelendirdi. Memuru masada satan ve memurun sorunları yerine kendi sendikal ikballeri için çalışan sarı sendika yöneticilerini de sert bir dille eleştirdi. “Ar damarı çatlamış ahlak yoksunu yüzsüz sarı sendika yöneticilerini, dik duruşunu her daim gösterebilen memurların vicdanına havale ediyorum” dedi.

“Bu Hukuksuz Düzenleme Yine Yüksek Yargıdan Dönecektir”

Erdoğan Çakmak, bu hukuksuz düzenlemenin meclisten geçse bile tekrar yüksek yargıdan döneceğine inandığını belirtti. “Bizim mücadelemiz sendikal barajlar için değil, memurların refah içinde yaşaması ve hak ettiği sosyoekonomik değere kavuşması içindir” diyerek, sendikalarının asıl amacının memurların haklarını korumak olduğunu vurguladı.

“Bizimle Kalın, Hürriyetle Kalın”

Çakmak, açıklamasını “Onun için bizimle kalın, hürriyetle kalın” diyerek sonlandırdı ve memurları sendikalarının yanında durmaya çağırdı.