Güvenlik Ağır yaralandı

Edinilen bilgilere göre, Acil Servis’te iki hasta yakını arasında başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Güvenlik görevlisi Sabri Karakaya, arbedeyi sonlandırmak için müdahale etti. 

Ancak bu esnada aldığı darbeler sonucu kafasından yaralanan Karakaya, bilinç kaybı yaşadı. Sabri Karakaya’nın tedavisi hastanede devam ederken, saldırgan polis tarafından gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Doktora Saldırı: Güvenlik Görevlisi Bıçakla Yaralandı Doktora Saldırı: Güvenlik Görevlisi Bıçakla Yaralandı

Sendikadan Kınama ve Açıklama

Öz Sağlık-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Bayram Harmancı, konuya ilişkin bir kınama mesajı yayımladı ve olayın hukuken takipçisi olduklarını belirtti. Harmancı, olayın Özel Güvenlik Görevlileri Haftası içerisinde meydana gelmesinin son derece manidar olduğunu vurguladı.

Güvenlik Görevlisi Sabri Karakaya’nın Durumu

Harmancı, hastane güvenlik görevlisi Sabri Karakaya’nın aldığı darbeler sonucu yere düştüğünü ve başını masaya çarparak bilinç kaybı yaşadığını belirtti.

Öncelikle üyemiz güvenlik görevlisi arkadaşımız Sabri Karakaya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanları ve sağlık işyeri çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir tanesini daha Çankırı Devlet Hastane’mizde yaşadık. Hasta yakınlarının uyguladığı darp sonucu başından yaralanan ve bilinç kaybı yaşayan arkadaşımızın tedavisi devam ediyor.

Olayla ilgili olarak beyaz kod verilmiş, saldırgan şahıs kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştır. Biz de Öz Sağlık-İş Sendikası olarak bu olayın takipçisiyiz ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz

dedi.

Güvenlik Görevlileri Haftasında Saldırı

Harmancı, olayın güvenlik görevlileri haftasında gerçekleşmiş olmasının ayrı bir trajedi olduğunu ifade etti.

Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız hastanenin asayişinden, disiplininden sorumlu, görevlerinin gereğini yerine getiren kişilerdir. Hasta yakınlarının işi vandallığa kadar götürüp güvenlik görevlilerine saldıracak kadar gözlerinin dönmesini anlamak mümkün değildir.

Bu sorumsuzluğun, bu cana kast edecek kadar kendini kaybetmenin hesabı hukuken sorulmalıdır. Sendika olarak süreci takip ediyoruz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması için yasal takibi sürdüreceğiz,

diye konuştu.