Tartışmanın büyümesi üzerine servisteki diğer doktorlar ve güvenlik görevlileri araya girdi. A.T. güvenlik görevlisi Muhammed Kaya’yı bıçakla elinden yaraladı.

A.T. adlı hasta yakını, annesine solunum için nazal oksijen kanülü takılmasını öneren intern doktor Aktepe ile tartışmaya başladı.

Mazhar Oğurlu'nun Katili Sağlık Görevlisi Olduğu Ortaya Çıktı! Mazhar Oğurlu'nun Katili Sağlık Görevlisi Olduğu Ortaya Çıktı!

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine diğer doktorlar ve güvenlik görevlileri müdahale etti. A.T. güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle hastaneden uzaklaştırılmaya çalışıldı ancak bu sırada güvenlik görevlisi Muhammed Kaya bıçakla elinden yaralandı. Olay yerine gelen hastane polisi, A.T.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Tartışma ve A.T.’nin servisten çıkarılma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Sağlık Çalışanlarına Destek

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çakır, “Sağlıkçı arkadaşlarımız, hasta yakınının saldırısına uğradılar. Bu şehirde hizmet veren önemli bir sağlık biriminde böyle bir olay yaşanması tüm sağlık hizmetlerini derinden etkiler. Arkadaşlarımız demoralize olmuş durumda ama yine de tüm hastalara hizmet etmeye devam ediyorlar,” dedi.

İntern Doktor Aktepe’nin Açıklamaları

İntern doktor Muhammed Enes Aktepe, yaşadığı olayın sağlık çalışanlarına yönelik yaygın bir sorun olduğunu belirterek, “Dün mezuniyetim vardı, bugün resmi olarak internliğimin son günü. Acil serviste son günümde böyle bir olayla karşılaşmak çok üzücü. Bu tür olaylar mesleğimize olan bağlılığımızı ve çalışma şevkimizi olumsuz etkiliyor,” ifadelerini kullandı.

Güvenlik Görevlisi Kaya’nın Anlattıkları

Güvenlik görevlisi Muhammed Kaya, olay anını şöyle anlattı: “Kırmızı alanda bağrışma sesi duyduk. Olay yerine koştuğumuzda hasta yakını ile doktor arasında tartışma vardı. Doktor, hasta yakınını dışarıya çıkarmamızı istedi. Dışarıya çıkardıktan sonra şahıs tehditler savurmaya devam etti. Otoparka kadar götürdüğümüzde bıçak çekmeye çalıştı ve müdahale ederken elinden yaralandım.”

Olayın Ardından

Kaya, elinden yaralandıktan sonra darp raporu aldığını ve geçici olarak 3 günlük iş göremez raporu verildiğini belirtti. Olay sonrası intern doktor Aktepe ile helalleştiklerini söyleyen Kaya, “Üzücü bir durum yaşadık ama görevimizi yapmaya devam edeceğiz,” dedi.