Kamuoyunun tepkileri üzerine Kızılay, sağlık kuruluşlarının mevcut haliyle Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edeceğini duyurdu.

Kızılay’ın Açıklaması

Kızılay tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“06.06.2024 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamada, Kızılay bünyesinde bulunan sağlık kuruluşlarının ruhsatları Kızılay’da kalma koşulu ile uzun süreliğine kiraya verilmesi için teklif toplanacağı bildirilmişti. Aradan geçen süre zarfında Kızılay bünyesinde bulunan 4 hastane ve 2 tıp merkezi için kamuoyunun bildiği özel sağlık kuruluşları başta olmak üzere sektörün önemli gruplarından teklifler istenmiş, kurum içi ve dışında konunun muhatapları ile gerekli istişareler gerçekleştirilmiş ve yapılan değerlendirmeler neticesinde Kızılay Yönetim Kurulu tarafından hastane ve tıp merkezlerinin mevcutta olduğu gibi Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edilmesine karar verilmiştir.”

Mengen’in Efsane Doktoru Dr. Hamdullah Kellecioğlu Hayatını Kaybetti Mengen’in Efsane Doktoru Dr. Hamdullah Kellecioğlu Hayatını Kaybetti

Yıllık 1 Milyon Kişiye Hizmet Veriliyor

Kızılay’ın ülke genelinde İstanbul’un Kartal ve Kağıthane ilçeleri ile Konya ve Kayseri’de bulunan dört hastanesi ve Altıntepe ile Bakırköy’de bulunan iki tıp merkezi bulunuyor. Bu sağlık kuruluşları, yılda yaklaşık 1 milyon kişiye hizmet veriyor.

Daha Önce Kiralamayı Planlıyordu

Kızılay, zarar ettiği gerekçesiyle bu hastaneleri ve tıp merkezlerini kiralamaya hazırlanıyordu. Planlanan yöntemde, hastanelerin binaları, içindeki cihazlar ve personelleriyle birlikte “işletme hakkı devri” yöntemiyle elden çıkarılması düşünülmüştü.

Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu karar gözden geçirilerek sağlık kuruluşlarının Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Gazete Duvar