Yalçın, “Sorunlar çözülmediğinde büyük, çözüme kavuştuktan sonra ise basit gibi gelir. Memur-Sen’in tarihi, çözülmesi imkânsız gibi görünen nice sorunların aşıldığı örneklerle doludur.

Ancak bu sorunların aşılmasında hiçbir emeği olmayanlar, bilakis mücadelemize taş koymaya çalışanlar ya kazanımlarımızı sıradanlaştırmak ya da karalamakla meşguller. Üye sayısı çıtasını 1 milyon 78 bine çıkararak Memur-Sen’i yeni zirvelere taşıyan kamu görevlileri emeğimizin hakkını teslim etmiş ve alın terimizi değersizleştirme gayretine en büyük cevabı vermişlerdir,” dedi.

“İstişare ve Müzakere Süreçlerini Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Yalçın, çalışma hayatının çeşitliliği ve sorunların değişkenliği nedeniyle çözüme yönelik farklı yol ve yöntemler geliştirdiklerini ifade etti. “Dün çözümü imkânsız olarak görülen sorunların bugün çözüme kavuşmuş olması, taleplerimizin haklılığı, istikrarlı mücadelemiz ve sarsılmaz irademizle mümkün olmuştur. Örgütlü gücümüz ve haklılığımızın verdiği güvenle birçok sorunu aştık,” şeklinde konuştu.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Konusunda Önemli Bir Başarı

Yalçın, CHP-AYM ortaklığıyla kamu görevlilerine yaşatılan kayıpların karşısında durduklarını belirterek, “2024 Mart ayı itibariyle AYM tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine ilişkin olumsuz tavırların hiçbirini dikkate almadık. Meclis koridorlarında milletvekillerine olayın doğrusunu anlattık.

Sayın Cumhurbaşkanına ve Cumhurbaşkanı Yardımcısına sendika üyesi kamu görevlilerimizin mağduriyetini sık sık aktardık,” dedi. Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar uygulamaya geçirilmesi noktasında önemli bir tarihe geldiklerini ve sendika üyesi kamu görevlilerinin 642 TL toplu sözleşme ikramiyesini mücadeleleri sonucu alacaklarını ifade etti.

“Yoğun Gayret Sarf Ediyoruz”

Yalçın, önlerinde birçok çözülmesi gereken sorun bulunduğunu belirterek, “Mühendislik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, teknik personelin beklentilerinin karşılanması, tasarruf tedbirleriyle engellenen servis hizmetinin iadesi, koruyucu giyim ve fazla çalışma ücreti kazanımlarımızın korunması gibi birçok konuda yoğun gayret sarf ediyoruz.

Kamu personel sisteminde unvan-yetki-sorumluluk noktasındaki çarpıklığın giderilmesi, öğretmenlik meslek kanunu eksiklerinin giderilmesi ve adil bir vergi sisteminin tesisi gibi konularda çalışmalarımız devam ediyor,” şeklinde konuştu.

100 Bin Atama Talebi İçin Sağlık Çalışanları Sosyal Medyada Rekor Kırdı! 100 Bin Atama Talebi İçin Sağlık Çalışanları Sosyal Medyada Rekor Kırdı!

4688 Sayılı Kanun’un Yenilenmesi Gerekiyor

Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlileri ve emeklilerinin yükünü taşıyamayacağına dikkat çekerek, “4688 sayılı Kanun’un eksiklerini gidermeye ve sorunlu taraflarını iyileştirmeye yönelik bilimsel akademik çalışmaları yapıyoruz. Adil, etkili ve nitelikli bir toplu sözleşme düzeni için 4688 sayılı Kanun bir an önce değişmek zorundadır,” dedi.

“Mücadelemiz Devam Ediyor”

Yalçın, Memur-Sen olarak bugüne kadar elde ettikleri kazanımların yanı sıra çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu belirterek, “Mücadele ettiğimiz tüm sorunları çözdük diyemeyiz. Fakat bir şeyi rahatlıkla söyleyebiliriz: Çözdüklerimizin tamamı mücadele ettiklerimizdir. Mücadeleye, sorunları çözmeye, kazanım üretmeye devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı.