Uğur Dündar: Yenidoğan Çetesi İlk Kez 2015'te İhbar Edilmiş! Uğur Dündar: Yenidoğan Çetesi İlk Kez 2015'te İhbar Edilmiş!

Bebeklerin yanı sıra, yaşlı ve hasta kişilerin de ihtiyacı olmadığı halde kritik operasyonlara zorlandığı ve bu süreçte SGK'nın milyonlarca lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Gereksiz Ameliyatlar ve Sağlık Skandalı

Ortaya çıkan bilgiler, çeteleşen grupların yalnızca yenidoğan bebekleri değil, binlerce yetişkin ve yaşlı hastayı da gereksiz operasyonlara soktuğunu gösterdi. Kaan Zenginli'nin haberine göre, bazı hastaneler, ihtiyacı olmayan hastaları anjiyo gibi ciddi operasyonlara alıp hem hastalardan hem de SGK’dan haksız kazanç sağladı.

Ücretsiz Muayene Tuzaklarıyla Kimlik Bilgileri Ele Geçirildi

Sosyal medya ve CİMER üzerinden gelen şikayetlerde, bazı özel hastanelerin ücretsiz sağlık kontrolü adı altında kimlik bilgilerini ele geçirdiği ortaya çıktı. Bu kimlik bilgileriyle sahte işlemler yapılarak, yoğun bakım veya diyaliz tedavileri gibi pahalı işlemler üzerinden haksız kazanç sağlandı.

Yaşlı Hastalar Ameliyatlara Zorlandı

Bazı hastanelerin, özellikle yaşlı hastaları gereksiz ameliyatlara zorlayarak büyük kazanç elde ettikleri anlaşıldı. Anjiyo ve stent gibi işlemler, hasta yakınlarına acil olarak sunulup hızla ameliyata alındı. Maalesef bu işlemler genellikle hastaların hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı ve bu çeteye stent çetesi adı verildi.

Göz Muayenesi Kandırmacası

Diğer bir yöntem ise, ücretsiz göz muayenesi adı altında insanları hastanelere çekerek gereksiz tetkiklerden geçirip, kimlik bilgileriyle sahte işlemler yapmaktı. Birçok hasta, bu işlemler sonucunda görme yeteneğini kaybetti ve hastaneler, önceden imzalatılan anlaşmalarla sorumluluktan kaçındı.

Sosyal Medyada İtiraflar

Sosyal medyada yapılan itiraflar, hastanelerin ücretsiz sağlık kontrolleri adı altında insanları servise alıp bıraktığını, ancak bu süreçte kimlik bilgilerini defalarca kullandığını gösteriyor. Hatta bazı durumlarda kişiler, farkında olmadan yoğun bakımda tedavi görmüş gibi gösterildi.

Yenidoğan Çetesi soruşturması, sağlık sektöründe daha fazla kirli işin ortaya çıkmasına neden olurken, mağdurların adalet arayışı devam ediyor.