TBMM'nin Yoğun Haftası: Gündemde neler görüşülecek? TBMM'nin Yoğun Haftası: Gündemde neler görüşülecek?

Süzer, ayrıca milletvekili emekli maaşlarında 19 bin TL artış olacağını belirtti.

Bakanların Maaşlarına Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete zam olacak mı” sorusuna “Defalarca söyledik, zam olmayacak” yanıtını verdi. Ancak Işıkhan, 144 bin 362 TL olan maaşına Temmuz ayında 29 bin TL zam alacak. Bu zam ile Işıkhan’ın maaşı 173 bin 667 TL’ye çıkacak, bu da yaklaşık 10.2 asgari ücrete denk geliyor.

Halka vergi yükü getiren ve enflasyonla mücadele için ücretlerin artmamasını savunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de 241 bin 320 TL olan maaşı 49 bin TL artarak 290 bin 308 TL’ye ulaşacak.

Şimşek, hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığını alıyor ve Temmuz ayından itibaren 17 asgari ücretlinin maaşına denk gelen bir gelir elde edecek.

Milletvekili Emekli Maaşlarına Zam

Temmuz ayında milletvekili emeklilerinin maaşları da 19 bin TL artacak. Hem milletvekili olup hem de emekli aylığı alanlar ise 49 bin TL zam alacak.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşları

Öte yandan, asgari ücretle geçinen işçi Mehmet ve düşük emekli maaşı alan emekli Vedat ise Temmuz ayında herhangi bir zam alamayacak. 17 bin TL’lik asgari ücretli ve 10 bin TL’lik emekli maaşı alanlar, Temmuz ayını zamsız geçirecek.