Toplantının Ana Gündemi

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Kabine Toplantısı, 16 Nisan Salı günü Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddesi, emekli maaşlarına zam yapılması olacak. En düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma, toplantının en önemli konusu olarak öne çıkıyor. Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve ardından yasa değişikliği için harekete geçilecek. Bu düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’ Hemşire Patlamadan, Hemşire Arkadaşını Sorumlu Tuttu: ‘Yakmayın Dedim, Dinlemedi’

Enflasyon ve Fiyat Artışları

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveye ulaşmasının ardından haziran ayında yüzde 71,60 olarak açıklandı. Bu veriler ışığında, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için alınabilecek ek tedbirler de toplantıda değerlendirilecek.

Uluslararası İlişkiler Masaya Yatırılacak

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla temaslarda bulundu. Bu temasların sonuçları da kabineyle değerlendirilecek. Ayrıca, Suriye ile normalleşme sürecinin ve olası Erdoğan-Esad buluşmasının da toplantıda ele alınması bekleniyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da masaya yatırılacak.

Toplantı Sonrası Açıklama Yapılacak

Toplantıda alınan kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından kamuoyuna açıklayacak.