Sağlık Bakanlığı’nın saldırıları önlemek için devreye koyduğu “beyaz kod” uygulaması, iki kez denenmesine rağmen çalışmadığı ileri sürüldü. Uygulamanın çalışmaması üzerine polis telefonla haberdar edildi, ancak polis gelene kadar saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Sağlık Çalışanlarından Protesto

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şubeleri, bu saldırıyı Diyarbakır Diş ve Ağız Hastalıkları Hastanesi önünde protesto etti. “Sağlıkta şiddete hayır” pankartının açıldığı protestoya çok sayıda sağlık emekçisi katıldı.

İddialar İl Müdürü Değil, Personel Üzerine Yoğunlaştı! Müfettişler İncelemeye Başladı İddialar İl Müdürü Değil, Personel Üzerine Yoğunlaştı! Müfettişler İncelemeye Başladı

“Beyaz Kod Çalışmadı İddiası”

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Ali İhsan Güney, sağlıkçıların güvenliğinin sağlanmadığı ortamlarda çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Güney, aynı yerde daha önce de sağlık emekçilerine yönelik saldırı girişimlerinin olduğunu ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Güney, “Binanın fiziki şartlarının acil hizmet vermeye uygun olmadığını aktardık. Ancak çözüm bulunmadı. Bu gibi durumlarda sağlıkta şiddetin önüne geçmek ve hemen müdahale edilmesi için olması gereken ‘beyaz kod’ uygulaması, meslektaşlarımızın iki defa denemesine rağmen çalışmamıştır.

X-Ray cihazı da bir işe yaramıyor. Bu cihazlar çalışsa bile bunun sağlıkta şiddeti engelleyen ya da önüne geçen bir iradeye karşılık gelmediğini gayet iyi biliyoruz. Gelin kendiniz deneyimleyin” dedi.

Güvenli Çalışma Ortamı Talebi

Güney, güvenli ortamlarda sağlık hizmeti vermek istediklerini belirterek, “Bu hizmeti verirken ölmek ve şiddete uğramak istemiyoruz. Bu işi çözmekle görevli olanların samimi bir şekilde çözüm iradesi ortaya koymalarını bekliyoruz. Son olarak bu topraklarda insanlarımıza şiddetten uzak bir sağlık hizmeti verene kadar ve bu şiddetin sebepleri ortadan kalkana kadar mücadelemizin süreceğini ve her koşulda sesimizi yükselteceğimizi belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Protesto, sağlık emekçilerinin “sağlıkta şiddete hayır” sloganlarıyla sona erdi.