Millî Gazete’nin Cumhurbaşkanlığı’na sorduğu iddialara göre, Fahrettin Koca’nın istifa mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında bulunuyor. 1 Temmuz’da yapılacak kabine toplantısı öncesi veya sonrası Sağlık Bakanlığı’nda bir değişim bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nda Sessizlik

Bakan Koca’nın programlarını iptal etmesi istifa iddialarını güçlendirirken, Sağlık Bakanlığı kaynakları derin bir sessizliğe büründü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Koca’nın istifa mektubunun Erdoğan’ın masasında olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın henüz karar vermediğini belirtti.

Sincan Eğitim Araştırma Hastane Otoparkında Drift Skandalı: O Anlar Kamerada Sincan Eğitim Araştırma Hastane Otoparkında Drift Skandalı: O Anlar Kamerada

Bakan Koca eşyalarını topladı mı?

Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuştu: Bakan Koca eşyalarını topladı mı?

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Bakan Koca'nın eşyalarını topladığı iddiasına yanıt verdi:

Bakan Bey, aylardır mutad olduğu üzere bu cuma günü de Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) programı için İstanbul'daydı. 'Eşyalarını topladığı' iddiası doğru değil. Sayın Bakan da herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bey'in perşembe günü görüştüğü Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kararı var ise onu bilmiyoruz.

1 Temmuz Kabine Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, 1 Temmuz’da yapılacak kabine toplantısına dikkat çekerek, istifanın bu toplantı öncesi veya sonrasında kabul edilebileceğini ifade etti. Koca’nın yerine bakan yardımcılarından birinin atanabileceği konuşuluyor.

Diğer Bakanların Durumu

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da aralarında bulunduğu bakanların değişeceği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti kaynakları ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bülent Aydemir’in İddiaları

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kişisel eşyalarını toplayarak istifasını sunduğunu öne sürdü. Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapsamlı bir kabine değişikliği yapacağını, bazı bakanların görevlerine devam edeceğini ve diğerlerinin değişeceğini belirtti.

Kabine değişikliği İddialarının arka planında ne var?

Önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan... Bakanların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundukları yönündeki iddiaların arka planında ne var? Resmi açıklamalar yapılmamasına rağmen bakanların istifa söylentileriyle yıpratılması, bazı kesimlerin 'kabineyi organize etme çabası' olarak yorumlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı ve Diğer Değişiklikler

Bazı sosyal medya hesaplarında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da değişeceği iddiaları yer aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da değişeceği konuşulsa da AK Parti’ye yakın kaynaklar bunun düşünülmediğini vurguladı.

Hafta Sonu Resmi Gazete’de Kararname Beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Koca’nın da aralarında olduğu bakanları aşama aşama değiştireceği ve bu hafta sonu bazı adımların atılabileceği öne sürüldü. Hafta sonu Resmi Gazete’de yayımlanacak kararnamelerle değişikliklerin resmileşmesi bekleniyor.

İstifa Kararının Nedenleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, seçim sonrasındaki istişare toplantılarında, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alınamaması nedeniyle artan şikayetler üzerine istifa kararı aldığı ifade ediliyor.

Cuma Namazında Soruya Cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca’daki Çilehane Camii’nde kıldı. Cemaatin camide Koca’ya istifa edip etmediğini sorması üzerine, Koca’nın “Hayırlı olur inşallah” şeklinde yanıt verdiği kaydedildi.